Τούρτα μερέντα-μπισκότο


Για ρολό ξεκινήσαμε ...τούρτα μας βγήκε! Φυσικά και την τιμήσαμε, φυσικά και βγήκε πολύ γευστική! Είναι αυτό που λέμε ...με λίγα κάνεις πολλά, γιατί χρειαστήκαμε λίγα πράγματα, από αυτά που όλοι συνήθως έχουμε σπίτι μας!

Θα σας εξηγήσω γιατί καταλήξαμε να κάνουμε τούρτα, αντί για ρολό.
Το παντεσπάνι ψήθηκε σε μικρότερο ταψάκι από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να φουσκώσει αρκετά και να μην με βολεύει καθόλου για ρολό. Άρα ...το έκοψα στην μέση για να έχω δύο παντεσπάνια.
Είχα ακούσει πως το να κόψεις ένα παντεσπάνι με μια κλωστή, είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι με μαχαίρι. Το δοκίμασα και έχω να σας πω πως όντως ισχύει! Δεν το περίμενα και δυστυχώς δεν έκανα βιντεάκι! Το παντεσπάνι δεν τρίφτηκε καθόλου, βγήκε ισόπαχο χωρίς να με ταλαιπωρήσει καθόλου! Δοκιμάστε το!

Στο παντεσπάνι πρόσθεσα χρώμα ζαχαροπλαστικής και esans λεμονιού.

Για το παντεσπάνι έχω μια συνταγή που κάνω κάθε φορά, την έκανα και για άλλες τούρτες στο παρελθόν που σας έχω δείξει εδώ και εδώ, και δεν την αλλάζω! Είναι πανεύκολη και πάντα επιτυχημένη!

Όσο για την γέμιση ...ήθελα κάτι απλό, γρήγορο αλλά γευστικό! Τι καλύτερο από μερέντα; Ήμουν γενναιόδωρη σε αυτό το σημείο... Για να το κάνω λίγο πιο ενδιαφέρον, έτριψα λίγα μπισκότα και πρόσθεσα και από πάνω μερικές γενναιόδωρες πάντα κουταλιές μερέντας.




Τοποθέτησα προσεκτικά το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και πίεσα ελαφρά για να απλωθεί από κάτω η μερέντα. Όσο μπόρεσα επικάλυψα τα πλαϊνά με μερέντα.
Τέλος, έλιωσα δύο κουβερτούρες και επικάλυψα τα πάντα!
Έτριψα μερικά δημητριακά και ανακάτεψα με λίγα ακόμη τρίμματα μπισκότου και επικάλυψα από πάνω!




Μπήκε στο ψυγείο ...αν και, τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να κοπεί αμέσως. Εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα γευστική που σίγουρα τα πιτσιρίκια δεν θα αφήσουν ψιχουλάκι ...ούτε οι μεγάλοι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.