Υγιεινά σνακ για το σχολείο! Προτείνει η Πένυ Δαμτζή!


Η κατανάλωση ενός σωστού κολατσιού είναι πολύ σημαντική, γιατί συμβάλει στη καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.
Θα ήταν προτιμότερο ο κάθε γονιός να φροντίζει ο ίδιος για τη διατροφή του παιδιού και τις ώρες που δεν το έχει κοντά του, για να είναι σίγουρος για την ποιότητα και την ασφάλειά του.
Έτσι λοιπόν αντί για το καθημερινό τους χαρτζιλίκι, δώστε στα παιδιά σας το καθημερινό τους σνακ για το σχολείο.



Μερικές επιλογές για υγιεινά σνακ είναι:


- Τoστ ή σάντουιτς με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά, όπως ντομάτα και μαρούλι. Μπορείτε να προσθέσετε φυστικοβούτυρο. Το κολατσιό αυτό αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάζετε καθημερινά κάτι για το σχολείο.
Απλά φτιάξετε μερικά σάντουιτς, τυλίξατε τα με σελοφάν κουζίνας και αφήστε τα στο ψυγείο. Κάθε πρωί το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε το σάντουιτς από το ψυγείο και να το βάλετε στην τσάντα του.


- Επίσης σπιτική τυρόπιτα ή σπανακόπιτα που θα έχετε φτιάξει μόνη σας με φρέσκα αγνά υλικά και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 2-3 μέρες, οπότε θα δίνετε στο παιδί σας κάθε μέρα 1-2 κομμάτια.


- Άλλη καλή επιλογή, είναι το σπιτικό κέικ και στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε ότι του αρέσει, όπως κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, φρούτα, σταφίδες, το οποίο μπορεί να διατηρηθεί και αυτό για αρκετές ημέρες.


- Για κάτι πιο ελαφρύ μπορεί να πάρει 1-2 μπάρες δημητριακών, μπισκότα τύπου πτι-μπερ, κράκερ. Επίσης καλή επιλογή είναι το παστέλι ή ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο είναι χορταστικό και θρεπτικό.


- Για κάτι πιο μοντέρνο για να μην «ντρέπονται» να κουβαλάνε το σάντουιτς από το σπίτι, φτιάξατε τους σπιτικά χάμπουργκερ ή πίτσα, τα οποία θα ετοιμάσετε μόνη σας με δικά σας υλικά.


-Σαν αλμυρό σνακ μπορείτε να δώσετε και ξηρούς καρπούς, αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια ενδείκνυνται για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και τη μνήμη και είναι πολύ θρεπτικά και υγιεινά. Δώστε μαζί κι ένα κουλούρι ή αλμυρά μπισκοτάκια. Μια γλυκιά γεύση που μπορεί να συνοδέψει τα παραπάνω είναι το παστέλι ή και κάποιο γιαουρτάκι με ωραία γεύση. Θυμηθείτε να δώσετε πλαστικό κουταλάκι γιατί κανονικό δε θα σας επιστραφεί στα σίγουρα! 


Όλες οι παραπάνω επιλογές θα πρέπει να συνοδεύονται οπωσδήποτε από κάποιο φρούτο ή χυμό.


Καλή σχολική χρονιά!




Τηλ: 6944927048
email: peny1983@windowslive.com








1 σχόλιο:

  1. Ωραίες ιδέες!!! ακολουθω κι εγώ το σύστημα με μια στίβα σάντουιτς μέσα στο ψυγειο για όλη την εβδομάδα. αποφευγω τα αλλαντικά για τόσες πολλές μέρες, φοβάμαι μην αλλοιωθούν. βάζω τυρι λαχανικά και ψωμάκι. η μάρκα που μενει πιο φρέσκια μέχρι το τέλος της εβδομαδος ειναι από όσα έχω δοικιμάσει, το ψωμί μάρκας κρισ κρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.