'Ιζαρ του Απόστολου Λαγαρία

Την νουβέλα 'Ιζαρ του Απόστολου την διάβασα απνευστί, μέσα σε λίγη ώρα. Είναι αδύνατον να σταματήσεις την ανάγνωση, καθώς σε παρασέρνει το συναίσθημα και η ανυπομονησία, νιώθοντας τον ίδιο φόβο και ανασφάλεια για τον χρόνο και το άγνωστο, όπως και οι πρωταγωνιστές του έργου. Ήταν αδύνατον να μην φτάσω εκείνη την στιγμή έως το τέλος, ευχόμενη το τέλος να είναι όμορφο, αισιόδοξο, όπως πρέπει να είναι μία ιστορία αγάπης και έρωτα.

'Ιζαρ του Απόστολου Λαγαρία BookLoverGR

Γενικά, τις νουβέλες συνήθως τις προσπερνούσα, άγνωστο για ποιό λόγο. Όμως τους τελευταίους μήνες, με τις νουβέλες που έχουν έρθει στα χέρια μου, αρχίζω και αναθεωρώ και τείνουν να γίνουν το αγαπημένο μου είδος. Όπως κι αυτή η νουβέλα, του Απόστολου...

Η ιστορία διαπραγματεύεται τον έρωτα, που περνά διάφορα στάδια μέχρι να ωριμάσει και να μεστώσει, συσχετίζοντας την πορεία του με το ποτάμι, τον Ίζαρ, που όσο κι αν φαίνεται πως δεν αλλάζει, όντας παγωμένο, συνεχώς κυλά και μεταμορφώνεται.

Μα ουσιαστικά ...μόνο αν αλλάξουμε αντίληψη, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, θα γίνει η πραγματική αλλαγή. Το μόνο εμπόδιο, ο ίδιος μας ο εαυτός, οι φοβίες του και οι ανασφάλειές του. Πόσες φορές έχουμε επιλέξει να μην είμαστε ειλικρινής και ανοιχτοί στον άνθρωπο που έχουμε ερωτευτεί; Μήπως έτσι περνάει ο καιρός όμως, χάνοντας στιγμές; Κι ίσως... να είναι αργά όταν αποφασίσουμε και βρούμε το θάρρος για να αποκαλύψουμε τα συναισθήματά μας.

Η νουβέλα απέσπασε το Β΄ Βραβείο -κατηγορία νουβέλα- του 34ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Μπορείτε να την αναζητήσετε από τις εκδόσεις 24grammata.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.