Τρομερή Ομορφιά, του Graham Masterton

...δεν ήμουν καθόλου έτοιμη για αυτό το βιβλίο. Ήταν μια αναπάντεχη, ευχάριστη έκπληξη!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : TERRIBLE BEAUTY
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : GRAHAM MASTERTON
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΝΤΟΚΑΛΑΚΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : BRAINFOOD
ΣΕΛΙΔΕΣ : 400

Σ’ ένα αγρόκτημα στη νότια Ιρλανδία ανακαλύπτονται σε ομαδικό τάφο τα οστά έντεκα διαμελισμένων γυναικών, θαμμένα πριν από 80 χρόνια. Η αστυνόμος Κέιτι Μαγκουάιρ είναι συνηθισμένη στο αίμα και τη φρίκη, όμως αυτό το μακελειό ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Όταν αρχίζουν να εμφανίζονται νέα θύματα, δολοφονημένα με τον ίδιο τελετουργικό τρόπο, όλα δείχνουν ότι κάποιος ανέλαβε να συνεχίσει το έργο έπειτα από οκτώ δεκαετίες. Κι έχει διαλέξει την Κέιτι ως το επόμενο θύμα του.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που συνέβη κάποτε σ’ αυτό το γραφικό χωριουδάκι, συμβαίνει ξανά. Και δεν είναι απλώς μια σειρά από ειδεχθή εγκλήματα. Είναι μια απόκρυφη παράδοση.


______________________________________


Εδώ είμαστε μετά από αρκετό καιρό, να διαβάζω το δεύτερο σε σειρά βιβλίο για το 2022! 

Το πρώτο ήταν ρομαντικό, σας το είχα δείξει στο instagram...



Μετά από αυτή τη ρομαντική ιστορία, είχε έρθει η ώρα για ένα θρίλερ για να έρθουμε στα ίσια μας! Η Τρομερή Ομορφιά του Graham Masterton είναι ένα βιβλίο 400 σελίδων, που ειλικρινά δεν είμαι σίγουρη εάν έφτασαν ή ήταν υπέρ αρκετές! Τόσο μεγάλη ήταν η έκπληξή μου διαβάζοντας τα τελευταία κεφάλαια... Νομίζω πως είναι από τα λίγα μυθιστορήματα που σε καμία περίπτωση δεν περιμένεις αυτήν την ανατροπή! Και φυσικά δεν μπορώ να σας πω τίποτα για να μην χαλάσω την έκπληξη, δεν κάνω ποτέ spoilers! 

Ο συγγραφέας χρησιμοποίησε πολύ έξυπνα τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τον προηγούμενο αιώνα, για να συνθέσει και να μπλέξει την φανταστική ιστορία τρόμου του, μαζί με μύθους και θρύλους της τοπικής κοινωνίας της Ιρλανδίας. Οι περιγραφές του είναι τόσο ζοφερές και ατμοσφαιρικές, που θα σας πρότεινα να μην το ξεκινήσετε βράδυ... ή να μην το διαβάσετε βράδυ γενικότερα. 

Ο συγγραφέας, για εμένα, έδειξε πως έχει πολλά κότσια, λόγο της τολμηρής του γραφής και της τρομερής ανατροπής στο τέλος. Και λόγο αυτού, ενδεχομένως να μην είναι για όλους αυτό το βιβλίο. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ωμές σκηνές βίας, μα και open-minded όπως λέμε. Είτε θα το μισήσεις, είτε θα το λατρέψεις. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση εδώ. 

Φυσικά εγώ το λάτρεψα! Εσείς;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.