Νέα βιβλία για παιδιά από εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δύο νέοι τίτλοι παιδικών βιβλίων από εκδόσεις Παπαδόπουλος για τους μικρούς BookLovers


Νέα βιβλία για παιδιά από εκδόσεις Παπαδόπουλος. Kalli's blog


240 σελίδες
Ηλικία 12+

Η δεκάχρονη Ντέλα είχε πάντοτε στο πλάι της τη μεγάλη της αδελφή, τη Σούκι: όταν η μαμά τους μπήκε στη φυλακή, όταν ο φίλος της μαμάς τους τις πήρε να ζήσουν μαζί του, όταν αυτός έκανε κάτι τόσο φρικτό, που αναγκάστηκαν να το σκάσουν. Η Σούκι είναι η λύκαινα της Ντέλα – η προστάτιδά της. Αλλά ποιος προστατεύει τη Σούκι τόσα χρόνια; Η Ντέλα συχνά δέχεται επιπλήξεις στο σχολείο επειδή βρίζει, αλλά ξέρει πότε πρέπει να κρατάει το στόμα της κλειστό. Όταν όμως η Σούκι κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, τα πάντα στον κόσμο της Ντέλα έρχονται τα πάνω κάτω και η ίδια χάνει το πάτημά της. Ίσως να ήταν λάθος που δεν είχε μιλήσει για ορισμένα πράγματα. Ίσως ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή της.

Το βιβλίο, Μας μεγάλωσαν λύκοι, έχει λάβει μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις, το βραβείο Newberry Honor Book, έχει τιμηθεί ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς με τα βραβεία: Boston Globe, Horn Book Fanfare, School Library Journal, Booklist, Kirkus, BookPage, New York Public Library, Chicago Public Library, ενώ έχει κερδίσει πολυάριθμες ακόμα διακρίσεις: Kirkus Prize Finalist, A Junior Library Guild selection, Goodreads Choice Awards semifinalist, Seven starred reviews from Horn Book, BookPage, Publishers Weekly, Booklist, BCCB, School Library Journal, and Kirkus.


80 σελίδες
Ηλικία 8+

Όταν ο Τριπτόλεμος αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να φυτρώσει εκείνη την άνοιξη το πολύτιμο σιτάρι που του έχει αναθέσει να φυλάει αιώνες τώρα η θεά Δήμητρα, το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει να ανακαλύψει τι έχει συμβεί.

Στην τέταρτη υπόθεσή τους, οι μικροί θεοί θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε απέραντους σιτοβολώνες, αλλά και σε εργαστήρια εταιρειών που παράγουν χημικά λιπάσματα και βελτιωτικά, ώστε να καταλάβουν τι συνέβη στο πολύτιμο σιτάρι του Τριπτόλεμου.

Κι όταν το ανακαλύψουν, θα χρειαστούν τη βοήθεια όλων των παιδιών του κόσμου ώστε να το αναγεννήσουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.