Οι Ψηφιακοί Φόνοι

Και να που είμαστε εδώ μετά από αρκετό καιρό, με νέα ανάρτηση που αφορά νέο βιβλίο! Οι Ψηφιακοί Φόνοι, του C J Abazis κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athens Bookstore Publications και είναι το πρώτο βιβλίο του έτους που διάβασα.


Ουσιαστικά πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη φόνους, που όλοι οι crime lovers αγαπούν. Έχει φόντο την Ελλάδα και συγκεκριμένα ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, την Μύκονο, που από τις περιγραφές του συγγραφέα ταξιδεύουμε στα σοκάκια της και χανόμαστε στο υπέροχο βαθύ μπλε του Αιγαίου. 

Τι κάνει όμως συναρπαστικό αυτό το βιβλίο;


"Ο δολοφόνος δεν είχε ψυχολογικό προφίλ. Μόνο πράξεις. Κλικς. Ταπς. Και νούμερα. Δεκάδες νούμερα."


Ο C J Abazis δημιούργησε τον Μάνο Μάνου,  ερευνητή Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ιντερπόλ με έδρα την Σιγκαπούρη, ο οποίος καλείται να βοηθήσει τις τοπικές αρχές της Μυκόνου στην επίλυση των φόνων. Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους που βασίζονται σε ανάλυση δεδομένων από το διαδίκτυο, social media, στατιστικές κλπ, ο Μάνος Μάνου σε συνεργασία με συνεργάτες του στην Σιγκαπούρη προσπαθεί να βοηθήσει στο να εντοπιστεί ο δολοφόνος. Οι αναγνώστες μπαίνουμε σε έναν κόσμο σουρεαλιστικό, όπου όλοι οι άνθρωποι παγκοσμίως είναι εκτεθειμένοι ανά πάσα στιγμή ...όσοι τουλάχιστον χρησιμοποιούν social media και το διαδίκτυο γενικότερα. 

Οι κλασσικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία, έρχονται σε σύγκρουση με την πρωτοποριακή μέθοδο του Μάνου Μάνου; Ή οι Ψηφιακοί Φόνοι είναι τελικά μια ματιά από το άμεσο μέλλον για τον τρόπο επίλυσης των εγκλημάτων; Πόσο ασφαλής και Free είμαστε τελικά στο διαδίκτυο; 

Ένα αρκετά έξυπνο, σύγχρονο και μοντέρνο μυθιστόρημα, που αν το ξεκινήσετε βράδυ, μάλλον θα σας βρουν οι πρωινές ώρες άυπνους. Αν μη τι άλλο, σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από το διαδίκτυο, θα έχετε πολλά να αναρωτηθείτε, όπως κι εγώ άλλωστε. 

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer του βιβλίου:

youtu.be



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.