Ζεστό κρασί με μπαχαρικά
Υλικά
• 350 ml. κόκκινο κρασί
• 4 - 5 κ. σ. κοφτές ζάχαρη ή 3 - 4 κ. σ. μέλι
• 150 ml. νερό
• 1 ξύλο κανέλλα
• 4 - 5 γαρίφαλλα
• ½ λεμόνι (τη φλούδα του)
• 3 - 4 φέτες πορτοκάλι
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας, εκτός από το κρασί. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο λιγότερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5'. Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγο (2' - 3') να πέσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε το κρασί στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα, γύρω στα 5' - 10' να πάρει το άρωμα των μπαχαρικών.
Στην συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, σουρώνουμε το κρασί και το σερβίρουμε σε φλυτζάνι τσαγιού.
-- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τσίπουρο, μπράντυ, βότκα, ή ρούμι, ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε να είναι το κρασί μας.
-- Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε υλικά και ποσότητες, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε να είναι η γεύση του κρασιού και το άρωμα που θα έχει.
-- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τσίπουρο, μπράντυ, βότκα, ή ρούμι, ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε να είναι το κρασί μας.
-- Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε υλικά και ποσότητες, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε να είναι η γεύση του κρασιού και το άρωμα που θα έχει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Your comments make me smile :-)