Μπομπάτα νηστίσιμα κρουασάν
~~~~~~~~~~~~~
Επειδή η Kalli Kent δεν κάθεται ήσυχα και μας τρέλανε με την Merenda, είπα να ενοχλήσω λίγο το μενού νηστείας. Η συνταγή είναι από τις Οι Συνταγές της Παρέας αλλά πάλι "πειραγμένη", λίγο! Πρόσθεσα ξύσμα πορτοκαλιού και σε ορισμένα κρουασάν μαρμελάδα πορτοκάλι μαζί με τη κουβερτούρα.
Τι χρειαζόμαστε:
Μπομπάτα νηστίσιμα κρουασάν
500 γρ.αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν...
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/8 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. σπορέλαιο
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/6 φλ. χλιαρό νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
κουβερτούρα κομμένη σε 20-24 τετραγωνάκια
Πώς το κάνουμε:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι ή ακόμα καλύτερα στον αρτοπαρασκευαστή.
Αν το κάνουμε στο χέρι αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης με απόσταση μεταξύ τους.
Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 C για 20-25΄.
Μόλις τα βγάλουμε απ΄ το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι ή ακόμα καλύτερα στον αρτοπαρασκευαστή.
Αν το κάνουμε στο χέρι αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης με απόσταση μεταξύ τους.
Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 C για 20-25΄.
Μόλις τα βγάλουμε απ΄ το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.
Τέλεια κρουασανάκια.. Μοσχομύρισε όλο το σπίτι, καθώς ψηνόταν.. 1η μέρα νηστείας με φοβερές γεύσεις..
ΑπάντησηΔιαγραφή