Εύκολη τούρτα γενεθλίων
Πρόσφατα είχε γενέθλια ένα υπέροχο και πολύ γλυκό πλασματάκι ,κι είπαμε να φτιάξουμε μια τούρτα για να το γιορτάσουμε!
Χιλιόχρονη να είσαι κοριτσάκι μου και πάντα να χαμογελάς,σε αγαπάμε πολύ!!!
Μια εύκολη συνταγή, πολύ ελαφριά στην γεύση ,χωρίς να λιγώνει.
Είναι η αγαπημένη μας τούρτα και όσοι την δοκιμάζουν ,πραγματικά ξετρελαίνονται και ζητάνε την συνταγή.... Γιαυτό κι εμείς ,σας την χαρίζουμε !!!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. φαριναπ
25 γρ. κακάο
Για το σιρόπι
75 γρ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κονιάκ(ή λικέρ)
Για την γέμιση
1 κουτί Ερμόλ ή Μόρφατ
1 κουτί μερέντα (μικρό)
Μπισκότα τύπου oreo
Για το γαρνίρισμα
1 κουτί garni (ή σαντυγί της αρεσκείας σας)
χρώματα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά)
μπισκοτάκια,ζαχαρωτά,τρούφα και ότι άλλο θέλετε
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε το παντεσπάνι: χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι.Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς(αέρα) για 20' περίπου λεπτά. Αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη μέρα,ώστε να κρυώσει καλά και να το κόψουμε ευκολότερα..
Φτιάχνουμε το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με το μέλι και το κονιάκ,σε πολύ χαμηλή φωτιά ίσα να ζεσταθούν και να ομογενοποιηθούν. Δεν θέλουμε να βράσει!!
Αφού έχουμε έτοιμο το παντεσπάνι μας,το κόβουμε στη μέση και το σιροπιάζουμε.
΄Επειτα χτυπάμε στο μίξερ την ερμόλ(αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη άχνη,αν και πιστεύω δεν χρειάζεται γιατί η μερέντα θα το γλυκάνει).Κατόπιν προσθέτουμε την μερέντα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στην πρώτη βάση απ'το παντεσπάνι και πασπαλίζουμε με τα σπασμένα μπισκότα.Αν θέλουμε αντί για μπισκότα μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς ή φρούτα,ή κομματάκια σοκολάτας!
Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι ...
Έπειτα χτυπάμε στο μιξερ την σαντιγύ σύμφωνα με την οδηγίες της συσκευασίας.Αν θέλουμε να την χρωματίσουμε,την χωρίζουμε σε μικρά μπολ και βάζουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας,όπως έκανα εγώ!
Στρώνουμε την σαντιγύ στην τούρτα μας ...
...και γαρνίρουμε σύμφωνα με τα γούστα μας και τις προτιμήσεις μας!!!
Εμείς σας δείχνουμε μερικές ιδέες στολισμού για την συγκεκριμένη τούρτα,όπως την έχουμε φτιάξει για γενέθλια δικών μας αγαπημένων ατόμων!!!!
Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!!!!!
Καλή επιτυχία
Χιλιόχρονη να είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
ΔιαγραφήΝα τη χαίρεσαι! Θα τη δοκιμάσω για τα γενέθλια του σαμψωνάκου μου που είναι το Μάρτιο!! Μου άρεσε πολύ το σιρόπι με γάλα και μέλι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα στο γράψω κι εδώ που δεν στο έγραψα: η τούρτα ήταν ένα όνειρο! Είχα δοκιμάσει κάποια με παρόμοια υλικά και δεν με ικανοποίησε, παραήταν ελαφριά για εμάς! Όμως η δικιά σου (την έφτιαξα τα γενέθλια του σαμψωνάκου) ήταν μια αποκάλυψη! Υπέροχη συνταγή!!! Την άλλη μέρα είχε εξαφανιστεί κι ας έφτιαξα μια λαμαρίνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι τον μικρούλη!! Πολύχρονος!! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε η τούρτα!! Χιλιόχρονος να είναι και πάλι!!
ΔιαγραφήΑααα φαίνεται υπέροχη! Πρέπει να την δοκιμάσω κι ας μην έχουμε γενέθλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου αυτήν την απορία την έχω η αλήθεια ... γιατί να φτιάχνουμε τούρτες μόνο σε γενέθλια;; Δηλαδή δεν δικαιούμαστε τούρτα και άνευ γιορτής; Να την κάνεις και να μου πεις εντυπώσεις μετά! Φιλάκια!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, μπορείτε να μου πείτε το μέγεθος της φόρμας σας? Απλός να σιγουρευτω πώς έχουμε το ίδιο😃
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας! Η φόρμα που χρησιμοποιήσαμε είναι περίπου 28-30εκ.!
Διαγραφή