Ψωμί Λουκούμι!
χωρίς να βάλετε φυσικά την ζάχαρη!
Η διαφορά στην γέμιση!
Σε αυτήν την εκδοχή βάλαμε σοκολάτα! Χωρίς γλυκό βλέπεται δεν μπορούμε στο Kalli's blog!
Εάν θέλετε να την κάνετε σε αλμυρή έκδοση, τότε μπορείτε να βάλετε τυριά για αλλαντικά!
Κάντε τα ατομικά στριφτά και είναι τέλεια!
Ιδανικό για σνακ στο σχολείο, ακόμη και την επόμενη ημέρα!
Υλικά για τη ζύμη:
480γρ. γάλα φρέσκο
100γρ. ελαιόλαδο
100γρ. ζάχαρη
1 πακετάκι μαγιά
580-600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. αλάτι
1 πακετάκι μαγιά
580-600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα, προσοχή όμως να μην κάψει.
2. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το λάδι, την μαγιά και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική.
4. Τοποθετούμε την ζύμη σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη για να φουσκώσει. Κατ' όπιν αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
5. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και δουλεύουμε την ζύμη με τον πλάστη να ανοίξει σε φύλλο.
6. Τοποθετούμε την γέμιση που θέλουμε και κόβουμε λωρίδες (περίπου 8 όπως στην φωτογραφία).
7. Τοποθετούμε την κάθε λωρίδα πάνω στην άλλη, σαν σάντουιτς, προσεκτικά για να μην μας κοπούν. Κόβουμε το σάντουιτς σε 8 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη-αλευρωμένη φόρμα (όπως φαίνεται στην φωτογραφία).
8. Αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και περίπου 1 ώρα!
Εδώ, η γέμιση είναι με ζάχαρη, κανέλλα και μαύρη σοκολάτα! Εννοείτε πως μπορούμε να βάλουμε φρούτα, ξηρούς καρπούς κλπ!
Από πάνω μπορούμε να βάλουμε γλάσο ή να το αφήσουμε σκέτο!
Καλή όρεξη!
Η φίλη Ανδριάνα έφτιαξε την ζύμη του λουκουμόψωμου, για πίτσα!
Φαίνεται λαχταριστή και πεντανόστιμη!
"Τις προάλλες έκανα πάρτι για τα γενέθλια της κόρης μου. Ανακάλυψα τη ζύμη για "ψωμί λουκούμι" της φίλης Kalli Kent ιδιοκτήτριας του επιτυχημένουKalli's Blog! Και τι δεν έκανα με τη ζύμη: τριανταφυλλένια τυροπιτάκια, ρολάκια με κανέλλα, ρολλάκια με μερέντα ή σοκολάτα, λουκανικοπιτάκια, ρολλάκια πίτσας και κανονική πίτσα... οι συνδυασμοί είναι άπειροι, αρκεί να βάλετε τη φαντασία σας... και η επιτυχία σίγουρη!! μόλις φουσκώσει μια φορά η ζύμη την ανοίγετε και δημιουργείτε και αμέσως ψήνετε. Όλοι ενθουσιάστηκαν!!"
Ενα tip ακομη,πριν βαλετε το γλυκο στη φορμα για ψησιμο βαλτε λαδοκολλα.Η ζαχαρη δημιουργει καραμελα και σφιγγει μετα το ψησιμο κι οσο περναει η ωρα θα βγαινουν δυσκολοτερα τα κομματια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό tip! Σε ευχαριστούμε! Και για την συνταγή και για τις φωτογραφίες!
ΔιαγραφήΕνα ακόμα tip κάτω απο την φόρμα βάλτε ένα ταψί γιατί η καραμέλα όπως ψήνεται μπορεί να χυθεί απ'εξω οπότε είναι προτιμότερο να πέσει στο ταψί παρά στον φούρνο ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και να ήξερες πόσες φορές την έχω πατήσει!! Ευτυχώς ακόμη όχι με καραμέλα....
ΔιαγραφήΘα δοκιμάσω το αλμυρό, με τυριά και αλλαντικά. Κάποιο tip κορίτσια; Θα κάνω τη μισή δόση για δοκιμή και θα σας πω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Ελένη
https://myfortysomethingworld.wordpress.com
Μπαινοβγαίνω από χθες σε αυτό το post, αλλά θα σας πω τα καθέκαστα. Έφτιαξα αλμυρή εκδοχή, με λουκάνικα φρανκφούρτης, κίτρινα τυριά τριμμένα και ελάχιστη κέτσαπ. Τέ-λει-α! Βασικά, είναι η ζύμη εξαιρετική. Θα τη δοκιμάσω σε άλλη φάση με μήλα, κανέλα και καστανή ζάχαρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ελένη
https://myfortysomethingworld.wordpress.com
Αυτή η ζύμη τελικά πάει με όλα! Αλμυρή, γλυκιά με σοκολάτα ή φρούτα! Ότι θες! Πολύ ωραία επιλογή και αυτή που έκανες! Καλοφάγωτο και αναμένω για την εκδοχή με τα μήλα!
ΔιαγραφήΟτι και να περιέχει μου φαίνεται υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώνω να κάνω τη ..νοικοκυρά στα τέκνα μου!!!
Γλυκαμένη να είσαι!!
Εύκολες συνταγούλες για να μην παιδευόμαστε ;)
ΔιαγραφήΝα μας πεις εντυπώσεις από τέκνα σου όταν την δοκιμάσετε! Φιλιά!