Κορμός σοκολάτας ψυγείου με μπισκότα!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
*2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα (διαλέξαμε ολικής άλεσης)
*250γρ. βούτυρο
*1 ζαχαρούχο γάλα
*250γρ. κουβερτούρα (Παυλίδης η μοναδική)
*3 κουτ. σούπας κακάο
*3-4 κουτ. σούπας κονιάκ ή λικέρ (διαλέξαμε λιμοντσέλο δικό μας σπιτικό)
*1 κούπα ξηρούς καρπούς χοντροκομμένοι (διαλέξαμε αμύγδαλα)
Πρώτα λιώνετε μαζί την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτά και προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το λικέρ, το κακάο, τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα και ανακατεύετε πολύ καλά!
Σε μια φόρμα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει!
Τώρα, μετά το ξεφορμάρισμα, μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφα, να κάνετε γλάσο, να βάλετε ζάχαρη άχνη! Ή να το αφήσετε και έτσι σκέτο! Περιττώ να σας πω ό,τι έμεινε στην κατσαρόλα εξαφανίστηκε με το κουτάλι!
Καλή σας όρεξη!
Φαίνεται νόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...