Στρούντελ μήλου στο φούρνο
3 μεγάλα μήλα,
4 κουταλιές ζάχαρη (ή 2 κουταλιές καστανή),
κανέλα τριμμένη,
1 φύλλο σφολιάτα (προτιμώ Pillsbury φρέσκο),
λίγο μαργαρίνη για τα μήλα (προαιρετικά) και λίγη για άλειμμα,
σταφίδες,
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι,
λευκή και μαύρη κουβερτούρα.
Μόλις ζεσταθούν, τα σβήνουμε με ελάχιστο κονιάκ.
Προσθέτουμε όση κανέλα θέλουμε και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Ψήνουμε ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλουμε τα μήλα και μέχρι να πιει τα ζουμιά, αν έχει. Αφαιρούμε το τηγάνι από το μάτι. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τις σοκολάτες.
Βάζουμε το μείγμα στο φύλλο, το κλείνουμε, το τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και χαρακώνουμε ελαφρώς από τη πάνω πλευρά.
Ψήνω στον αέρα στους 200, μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Your comments make me smile :-)