Στρούντελ μήλου στο φούρνο

12:24 μ.μ.

Ευχαριστούμε πολύ την φίλη μας Μαρίνα για αυτήν την συνταγή! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για τα Στρούντελ Μήλου στον φούρνο...


3 μεγάλα μήλα, 
4 κουταλιές ζάχαρη (ή 2 κουταλιές καστανή)
κανέλα τριμμένη, 
1 φύλλο σφολιάτα (προτιμώ Pillsbury φρέσκο),
λίγο μαργαρίνη για τα μήλα (προαιρετικά) και λίγη για άλειμμα,
σταφίδες, 
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι,  
λευκή και μαύρη κουβερτούρα.



Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, όχι να κάψει, προσθέτουμε και καραμελώνουμε τη ζάχαρη, προσθέτοντας στη συνέχεια λίγα λίγα τα ψιλοκομμένα (σε ότι μέγεθος θέλουμε) τα μήλα.
Μόλις ζεσταθούν, τα σβήνουμε με ελάχιστο κονιάκ. 
Προσθέτουμε όση κανέλα θέλουμε και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. 
Ψήνουμε ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλουμε τα μήλα και μέχρι να πιει τα ζουμιά, αν έχει. Αφαιρούμε το τηγάνι από το μάτι. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τις σοκολάτες. 
Βάζουμε το μείγμα στο φύλλο, το κλείνουμε, το τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και χαρακώνουμε ελαφρώς από τη πάνω πλευρά. 
Ψήνω στον αέρα στους 200, μέχρι να ροδίσει. 





Αν θέλουμε μικρά ατομικά, κόβουμε το φύλλο σε μικρότερα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ψησίματος. 

Καλή επιτυχία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.