Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη / Παιδικά βιβλία

11:57 π.μ.
Έχουμε καιρό να μιλήσουμε για βιβλία. Μιας και ο δρόμος μας έβγαλε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός και φύγαμε με τρία παιδικά και ένα ενηλίκων!
Η ανάρτηση αφιερωμένη στα παιδικά βιβλία αυτή τη φορά!

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη / Παιδικά βιβλία Kalli's blog

Για αρχή να σας πω ότι είχα πολλά χρόνια, από τα φοιτητικά μου χρόνια σχεδόν, να πατήσω το πόδι μου σε βιβλιοθήκη. Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή, μόνο με την αστυνομική ταυτότητα και η κάρτα μέλους θα έρθει ταχυδρομικά σπίτι. Ωραία μέχρι εδώ!

Ο χώρος της βιβλιοθήκης άνετος, φωτεινός, μεγάλος, πολύχρωμος και οργανωμένος, τόσο στο τμήμα ενηλίκων, όσο και στο παιδικό και στον χώρο τον υπολογιστών. Πήραμε και την πάνινη τσάντα μέλους με το λογότυπο της βιβλιοθήκης και αρκετούς σελιδοδείκτες! Άψογη εξυπηρέτηση!
Ενθουσιάστηκα η αλήθεια, το ίδιο και ο junior που πέρασε αρκετή ώρα στο παιδικό τμήμα για να διαλέξει τα βιβλία που ήθελε, αλλά και στο τμήμα των υπολογιστών που του άρεσε ο χώρος... πιο tech και με μαξιλάρες στο πάτωμα!

Τα παιδικά βιβλία που δανειστήκαμε είναι τα παρακάτω:

  • "Ο μικρός φιλόσοφος - Είναι άδικο", των Μισέλ Πικμάλ & Τομά Μπαάς, από εκδ. Μεταίχμιο
  • "Ζητείτε πειρατής για περιπέτεια", της Angelika Glitz, από εκδ. Παπαδόπουλος
  • "Θα γίνεις μεζεδάκι για τους δράκους", του Τζερόνιμο Στίλτον, από εκδ. Κέδρος


"Ο μικρός φιλόσοφος - Είναι άδικο"
Μισέλ Πικμάλ & Τομά Μπαάς
μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη
εικονογράφηση: Thomas Baas
σελίδες 32
 εκδ. Μεταίχμιο

Ανήκει στην σειρά παιδικών βιβλίων "ο μικρός φιλόσοφος". Κάθε φορά, ο Πίκολο, μικρός φιλόσοφος, καταπιάνεται με διαφορετικό θέμα. Μέσα από αστείες, καθημερινές ιστορίες αναλύει φιλοσοφικά ερωτήματα. Στο τέλος υπάρχει το φιλοσοφικό εργαστήρι για περισσότερη διασκέδαση και παιχνίδι. Μικρά κειμενάκια, με ροή και χιούμορ!

Ο junior το διάβασε ευχάριστα και ....τον άκουγα που μερικές φορές γέλαγε με κάποια εικόνα του βιβλίου!

"Ο Πίκολο είναι θυμωμένος! Γιατί να μην μπορεί να παίξει μόνος του στον δρόμο; Γιατί να μην μπορεί να φάει όλα τα σοκολατάκια; Γιατί οι μεγάλοι δεν τον αφήνουν να κάνει εκείνο που θέλει;"


"Ζητείτε πειρατής για περιπέτεια"
της Angelika Glitz
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
εικονογράφηση: Doris Eisenburger
 από εκδ. Παπαδόπουλος

Μας αρέσουν οι πειρατές. Έχουμε κι άλλα βιβλία με πειρατές. Ακόμη και παζλ με πειρατές, οπότε ήταν μια σίγουρη επιλογή. Η εικονογράφηση είναι από αυτές τις πιο κλασσικές, που θυμίζει τα δικά μας παιδικά βιβλία, της δικής μας εποχής. 

"Μια αστεία και τολμηρή πειρατική ιστορία. Μια φανταστική περιπέτεια με τους πειρατές της, με τις φουρτούνες της... με τα όλα της! Μας λέει πώς τα κατάφερε ο μικρούλης κοντούλης Οδυσσέας να βγει παλικάρι και να τα βάλει με τους πιο φοβερούς και τρομερούς πειρατές: χάρη στο κέφι του, στο κουράγιο του και στο κοφτερό του μυαλουδάκι!"

Στο site του εκδοτικού που το αναζήτησα δεν το βρήκα, μπορεί να είναι εξαντλημένο.


"Θα γίνεις μεζεδάκι για τους δράκους"
του Τζερόνιμο Στίλτον
μετάφραση: Ελένη Τουλούμη
Εικονογράφηση: Giuseppe Facciotto
σελίδες 128
από εκδ. Κέδρος

Ο αγαπημένος μας ποντικός σε τρελές περιπέτειες, αυτή τη φορά με φοβερούς δράκους! Η γνωστή εικονογράφηση που συναντάμε σε όλα τα βιβλία του Τζερόνιμο, όπως και το χιούμορ και η περιπέτεια. Σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν επιρροές από την κουλτούρα των Βίκινγκς! 

"Στο Ποντικοφιόρδ έχει σημάνει συναγερμός: η Ποντικοζίλντα, η γυναίκα του αρχηγού και η μόνη που μπορεί να μαγειρέψει τον πεντανόστιμο ποντικινγκοχυλό, πάσχει από ποντικινγκοσυνάχι. Μέχρι να γίνει καλά, τέρμα τα περίφημα δείπνα των Ποντίκινγκ. Ο Τζερόνιμορντ ξεκινά αμέσως για να φέρει το γιατρικό αλλά πολύ σύντομα βρίσκεται μουσούδα με μουσούδα με… τους τρομερούς Δράκοντες!"


Ο junior ανυπομονεί για την επόμενη επίσκεψή μας στην βιβλιοθήκη. Ήδη σκέφτεται ποιά βιβλία να διαλέξει, αλλά περισσότερο του άρεσε η όλη διαδικασία. Νομίζω πως βρήκαμε άλλο ένα αγαπημένο μας μέρος για επίσκεψη! 



2 σχόλια:

  1. Ωραία τα βιβλία που προτείνεις αν και νομίζω ότι είναι για αγοράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως είναι για παιδιά που τους αρέσουν οι περιπέτειες, είτε αγοράκια είτε κοριτσάκια. Μπορεί σαν θεματολογίες σε πρώτη ματιά να μας κάνουν για αγορίστικα, αλλά κοριτσάκια τα διάβασαν εξίσου ευχάριστα.

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.