Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις για τους μικρούς BookLovers

Φυσικά οι προτάσεις είναι πραγματικά άπειρες! 
Υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα χριστουγεννιάτικα βιβλία για τα παιδιά, 
που σίγουρα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας θα βρείτε το κατάλληλο!

Εδώ, σας έχω μερικές προτάσεις...


Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις για τους μικρούς BookLovers. Kalli's blog

 


Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Αϊ-Βασίλης; Μήπως είναι πειρατής; Ή µάγος; Ο µικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα δεν τον έχουν ξανακούσει ποτέ τους. Εµ, βέβαια! Αφού ο Αϊ-Βασίλης δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο Νησί των Δράκων! Λες να τους φοβάται; Ο Καρύδας και η Ματίλντα αποφασίζουν να του κάνουν µία επίσκεψη. Να τον γνωρίσουν και να τον ρωτήσουν αν θα µπορούσαν να γιορτάζουν κι αυτοί τα Χριστούγεννα στο νησί τους. Κι έτσι αρχίζει ένα συναρπαστικό ταξίδι!




Όταν φτάνουν τα Χριστούγεννα, ο Ρόλαντ τρέχει στο στολισμένο έλατο να δει τι δώρο τον περιμένει. Αυτό όμως που αντικρίζουν τα μάτια του τον κάνει να παγώσει: Για τούτο το μικροσκοπικό πακετάκι περίμενε όλη τη χρονιά; Μα αυτό είναι το μικρότερο δώρο που έχει δει ποτέ του!
Μια έξυπνη χριστουγεννιάτικη ιστορία από τον βραβευμένο και πολυαγαπημένο Πίτερ Ρέινολντς, που μας θυμίζει ότι ένα μικροσκοπικό δωράκι μπορεί ταυτόχρονα να είναι πολύ μεγάλο. Και ότι το καλύτερο δώρο είναι συχνά κάτι που ήδη έχουμε.




Όταν ο μικρός Τζέιμς ξυπνάει ένα πρωί του Δεκέμβρη και βλέπει το χιόνι να πέφτει, πετάγεται έξω κι αρχίζει να φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο. Με μάτια από κάρβουνα, ένα παλιό πράσινο καπέλο, κασκόλ, κι ένα μανταρίνι για μύτη, ο χιονάνθρωπός του είναι τέλειος! Με το ζόρι τον εγκαταλείπει το βράδυ για να πάει για ύπνο. Αλλά στη μέση της νύχτας, ο Τζέιμς ξυπνάει και γλιστράει έξω – και προς μεγάλη του έκπληξη, ο χιονάνθρωπος έχει ζωντανέψει…

Η κλασική ιστορία του Ρέιµοντ Μπριγκς µαγεύει τους µικρούς αναγνώστες εδώ και 40 χρόνια. Ξεκινώντας ως εικονογραφηµένο βιβλίο χωρίς λόγια, µεταφέρθηκε στον κινηµατογράφο και στο θέατρο αποσπώντας πολλά βραβεία. Σε αυτή τη µοναδική έκδοση, ο Μάικλ Μορπούργκο την αναπλάθει προσθέτοντας κείµενο και µοιράζεται εκ νέου τη µαγεία της µε την επόµενη γενιά.




Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα καταφέρνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι. Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει…
Το πρώτο ελληνικό παραµύθι που έγινε τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο (ΕΡΤ-Time Lapse Pictures).




Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Η Κλάρα και ο αδερφός της ο Φριτς λατρεύουν τις γιορτές! Κάθε χρόνο ο θείος Ντροσελμάγερ τούς κάνει ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο. Φέτος δίνει στην Κλάρα ένα ξύλινο στρατιωτάκι, έναν καρυοθραύστη. Στον Φριτς δεν αρέσει ο καρυοθραύστης, πιστεύει ότι είναι ένα ανόητο παιχνίδι, αλλά η Κλάρα λατρεύει τα μεγάλα, γλυκά του μάτια. Και τη νύχτα ανακαλύπτει ότι ο καινούριος της φίλος μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να σπάει καρύδια. Κάποτε ήταν ένας γενναίος στρατιώτης που ερωτεύτηκε μια πριγκίπισσα…

Η κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρυοθραύστη του Ε.Τ.Α. Χόφμαν ζωντανεύει στο βιβλίο αυτό μέσα από την πρωτότυπη αφήγηση της Ανν Λέισεν. Η τρυφερή, πανέμορφη εικονογράφηση μας μεταφέρει στον θαυμαστό κόσμο του μοχθηρού Βασιλιά των Ποντικών και της πανέμορφης Νεράιδας Ζαχαρένιας.
Για παιδιά από 5 ετών και για όλους όσοι λατρεύουν τα μαγευτικά παραμύθια.


Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!


Θα θέλατε κι άλλες παρόμοιες προτάσεις;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.