Σκυλομπερδέματα...

7:52 μ.μ.

Εδώ και λίγους μήνες έχουμε αποκτήσει ένα νέο μέλος στην οικογένειά μας, τον Ρόκυ το στανφορσάιφ τεριέ. Είναι πέντε μηνών τώρα και έχει γίνει απλά κούκλος. Αν και ξανά είχα σκυλάκο παλαιότερα, ράτσας Πομεράνιαν, ο Ρόκυ δεν έχει καμιά σχέση. Είναι σκύλος που θέλει την συναναστροφή με άλλα σκυλιά, άσκηση κάθε ημέρα και παιχνίδι, πολύ παιχνίδι!

Λόγο της ιδιαίτερης ράτσας του, πολλοί ασχολούνται τόσο πολύ που ψάχνουν ακόμη και τα γενετικά προβλήματα του σκύλου. Πρόσφατα έμαθα ακόμη ότι πουλάνε το σπέρμα του (!!!).

Λόγο λοιπόν της ιδιαιτερότητάς του και την ανάγκη του για άσκηση, είμαι στην αναζήτηση για πάρκα φιλόξενα για σκύλους. Όποτε μας δίνεται η δυνατότητα για εξοχή είναι η καλύτερή του γιατί μπορεί και τρέχει ελεύθερος σε μεγάλες εκτάσεις. Παίζει πολύ με τα παιδιά και το ευχαριστιέται!

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πάρκα φιλόξενα για σκύλους. Δεν υπάρχει υποδομή για κάτι τέτοιο. Στο εξωτερικό υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις που όχι μόνο μπορεί ο σκύλος σου να είναι ελεύθερος και να εξασκηθεί αλλά να έρθει σε επαφή και με άλλους σκύλους, πράγματα σημαντικό για την φυσιολογική ανάπτυξη οποιουδήποτε σκύλου. Τα λεγόμενα «πάρκα συναναστροφής σκύλων».

Αναζήτησα εικόνες και σας βάζω από κάτω…








Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς που διαβάζετε την ανάρτηση, θα γελάτε. Και συμφωνώ. Εδώ δεν έχουμε υποδομές για τα παιδιά, για θεματικά, εκπαιδευτικά πάρκα, θα έχουμε για τους σκύλους;


Κάλλη

2 σχόλια:

  1. Να σου πω..νομίζω υπάρχει ένα στην Άνω Γλυφάδα! Αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Ναι πρέπει να υπάρχουν αλλα να είναι ένα ή δυο σε όλη την Αττική. Υπάρχουν διαφωνίες με τους κατοίκους ως προς την ύπαρξη τους και δεν ξέρω κατα πόσο θα τα αφήσουν να υπάρχουν ακόμη. Δεν το έχω επισκεφθεί αλλα μπορει να το κάνω. Σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν τις υποδομές που υπάρχουν στο εξωτερικό... Αλλα σαφώς δεν μπορώ να ξέρω εάν δεν το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.