Ο πρωινος ήλιος ... Καλημέρα

9:53 π.μ.
Στην χώρα μας την Ελλάδα έχουμε το μεγάλο προνόμιο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου να έχουμε ηλιοφάνεια. Είτε Χειμώνας είτε Καλοκαίρι, με κρύο ή ζέστη, ο ήλιος θα είναι εκει τις περισοτερες φορές να μας λουσει με τις ακτινες του. Συχνά έχει γίνει πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα τόσο σε περιοδικά της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό με την ομορφιά των χρωμάτων κατα το ηλιοβασίλεμα.




Όσοι μένουν στην ύπαιθρο κοντά στην φύση στο βουνο ή σε θάλασσα, θα πρέπει πραγματικά να βομβαρδιζονται με υπέροχες τέτοιες εικόνες του φωτός. Και σε δσυνδυασμο με την φύση η εικόνα γίνεται ποιητική τολμώ να πω. Έχετε ξυπνήσει νωρίς το πρωί όταν ίσα ίσα αρχίζουν και φαίνονται οι ακτινες του ήλιου; Έχετε παρατηρήσει εκείνη την στιγμή του ξεκινηματος της ημέρας τι γίνεται; Τόσο στην φύση όσο και σε εμάς τους ίδιους. Τα μπουμπούκια που είχαν κλείσει κατα την διάρκεια της νύχτας, τώρα σιγά σιγά ανοίγουν για να δεχθούν τις ακτινες του ήλιου. Η υγρασία που έχει το βράδυ, μετατρέπεται σε σταγόνες μικρές για να ποτίσει τα λουλούδια για να ανθίσουν. Τα ζώα ξυπνανε με όρεξη για εργασία και αναζήτηση τροφής. 

Εμείς εάν παρατηρήσουμε πολυ προσεκτικά θα νοιωσουμε αναζωογόνηση. Ευφορία και διάθεση για εργασία με πολυ ενέργεια. Μπορει να μας φαίνεται βάρβαρο το ξύπνημα το τόσο πρωινό αλλα είναι μια απο τις παρενέργειες της ζωής στην πόλη. Και πάλι είναι στο χέρι μας να ζούμε την ζωή που θελουμε βάζοντας εμείς τους κανόνες.

Καλημέρα :-) 


 Υ.Γ. Οι τρις ημέρες άνευ Διαδικτύου ήταν λίγο... κάπως. Αλλα λίγη αποτοξίνωση είναι καλή τελικά :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.