Να έχουμε ή όχι σκυλάκι μαζί με τα παιδάκια μας;

55 ημερών και κάτι

Τους τελευταίους μήνες έχουμε στην οικογένειά μας ένα νέο μέλος. Σας το έχω συστήσει ... ο Ρόκυ! 5 μηνών και κάτι τώρα, από 55 ημερών το έχουμε στο σπίτι μας. 

Όσοι το βλέπουν, μου λένε 'πρόσεχε τα παιδιά, μην τα δαγκώσει, είναι άγρια σκυλιά αυτά'. Φυσικά, είναι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα από σκυλιά. 

Φυσικά τα συγκεκριμένης ράτσας σκυλιά είναι παρεξηγημένα, μιας και τα εκμεταλλεύονται για αγώνες. Πρέπει να τα κάνουν άγρια, πρέπει να τα κάνουν δολοφόνους. Από την φύση τους όμως, δεν είναι δολοφόνοι ούτε άγρια. Όπως το μάθεις το σκυλί έτσι θα είναι. Μπορεί να γίνει όντως δολοφόνος, εάν αυτό θες πραγματικά σαν αφεντικό του, ή να γίνει η καλύτερη νταντά των παιδιών. 


Μερικοί λόγοι που προτείνω σε γονείς να αποκτήσουν ένα σκυλάκι:

  1. η συναναστροφή των παιδιών με το σκυλάκο βελτιώνει την επικοινωνία τους, στο παιχνίδι, στις εντολές, στην άρθρωση, στην σύνταξη, στην σκέψη
  2. τα παιδιά είναι υπεύθυνα περισσότερο μιας και εκείνα αναλαμβάνουν το νερό και την τροφή για το σκυλάκο, αργότερα την βόλτα, και πάει λέγοντας, ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού 
  3. είναι υπέροχη συντροφιά για παιδιά και γονείς, τόσο στο σπίτι όσο και στις εκδρομές και τα ταξίδια


5 μηνών και κάτι
Ο Ρόκυ είναι πλέον το 5ο μέλος της οικογένειάς μας. Τον έχουμε πάρει μαζί σε βόλτες και το ευχαριστιόμαστε. Καταλαβαίνει τα συναισθήματά μας αλλά και εμείς τα δικά του. Να σημειώσω, ότι συγκεκριμένα επιμένω για σκυλάκι κι όχι γατάκι, ή καναρινάκι, ή ψαράκι, μιας και η επικοινωνία είναι εντελώς διαφορετική με ενός σκύλου. Πολύ θα θέλαμε να είμαστε κάπου σε εξοχή και να είχαμε αρκετά ζωάκια αλλά δυστυχώς πρέπει να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις και τους περιορισμούς της πόλης και του διαμερίσματος.

Οπότε φίλοι γονείς, μην στερείτε την επιθυμία των παιδιών σας για ένα κατοικίδιο. Μοιράζεστε την φροντίδα του και έχετε πολλαπλά οφέλη στο σύνολο σαν οικογένεια αλλά και για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Ελπίζω να σας έπεισα :-)



3 σχόλια:

  1. Τον άντρα μου δεν το νομίζω. Προχθές βρέθηκε ένας κούκλος στη γειτονιά τον οποίο φιλοξενούν για λίγες μέρες μαμά και κόρη στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας μας! Οι μικρές τον λάτρεψαν, αλλά δυστυχώς ο μπαμπάς μας ούτε που να ακούσει για σκύλο!!!! Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος να τον υιοθετήσει και ελπίζουμε να μετακομίσει κοντά μας για να βλέπουν το σκυλάκο και τα κορίτσια που τόσο τον αγάπησαν!!!
    Φωτό εντός των ημερών. Τραβήξαμε μερικές σαν ενθύμιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ! Νομίζω όταν πάνε τα παιδάκια δημοτικό-γυμνάσιο είναι μια χαρά να έρθει και το σκυλούμπι! Κάνει τόσο καλό στα παιδάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. #Ελίζα, αναμένω τις φωτό! Πρέπει να είναι υπέροχος!

    #Μαμά Κουκουβάγια Βέρα, εύχομαι να συμφωνούν ακόμη περισσότεροι γονείς. Εσείς έχετε σκυλάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.