Εκδόσεις Σαΐτα - Μας προσκαλούν σε ένα μαγικό ταξίδι!



Οι Εκδόσεις Σαΐτα προέκυψαν από την ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας νέων κυρίως συγγραφέων με το αναγνωστικό κοινό, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις πνίγεται από τα εμπόδια των πάμπολλων, είτε μεγάλων, είτε μικρών εμπορικών Εκδοτικών Οίκων. Εμπόδια όπως το κόστος για την έκδοση ενός βιβλίου, η εμπορικότητά του, η εικονογράφησή του, η προώθησή του, η θεματολογία του και πολλά άλλα δεν υπάρχουν στις Εκδόσεις μας, γιατί αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ξεκινήσαμε το ταξίδι μας: η υπερπήδηση όλων αυτών των εμποδίων μέσω της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ατόμων που αγαπούν και σέβονται το βιβλίο και τους αναγνώστες.

Στις Εκδόσεις μας μπορούν να φιλοξενηθούν όλα τα έργα των οποίων οι συγγραφείς πιστεύουν ότι έχουν να προσφέρουν στον αναγνώστη σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς, ιδέες, επιχειρήματα, ηδονή. Δεν υπάρχει «Κριτική» ή όποια άλλη επιτροπή που θα κρίνει αν το έργο του συγγραφέα είναι ή δεν είναι καλό, δηλαδή αν είναι ή όχι εμπορικό. Στις Εκδόσεις μας το ρόλο αυτό τον έχουν αποκλειστικά και μόνο οι αναγνώστες μας, οι ψηφιακοί αναγνώστες από κάθε σημείο του πλανήτη, χωρίς σύνορα και χωρίς περιορισμούς, όπως η τιμή ενός βιβλίου που καλούνται να πληρώσουν για να το διαβάσουν.

Ευελπιστούμε, λοιπόν, να προσελκύσουμε συγγραφείς που μοιράζονται το ίδιο όραμα μ’ εμάς, που εναντιώνονται στην εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, που θέλουν τα έργα τους να επικοινωνήσουν με το αναγνωστικό κοινό και να συνομιλήσουν μαζί του χωρίς κανένα κόστος, που επιθυμούν να αφήσουν τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!

Με αυτούς τους συγγραφείς θα συνεργαστούμε σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού και της ψηφιακής έκδοσης του έργου τους. Στην ομάδα των συνεργατών μας έχουμε νεαρά άτομα με όρεξη, τα οποία αγαπούν το βιβλίο και γι’ αυτό προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις και το χρόνο τους. Μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν τη φιλολογική επιμέλεια και τις τυπογραφικές διορθώσεις από Φιλολόγους, το γραφιστικό-σχεδιαστικό κομμάτι από Γραφίστα, τη σελιδοποίηση και την προώθηση του ψηφιακού βιβλίου. Τέλος, επικοινωνούμε με την Εθνική Βιβλιοθήκη και λαμβάνουμε αναγνωριστικό αριθμό ISBN για κάθε μας έργο.

Εννοείται πως τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν στο συγγραφέα και όλα μας τα βιβλία θα κυκλοφορήσουν δωρεάν στο Διαδίκτυο με τις άδειες Creative Commons. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτές τις άδειες στη διεύθυνση: http://www.creativecommons.gr/

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεσή σας, τονίζοντας ότι μια συνεργασία μας θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα.

.............

Σας παρουσιάζω ένα από τα πρώτα ψηφιακά βιβλία των εκδόσεων Σαΐτα!


Τίτλος: Τάξη Δημιουργική με Φαντασία αρκετή
Συγγραφέας: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
ISBΝ: 978-618-80220-0-3

Συντελεστές
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Βιβή Βαϊνοπούλου 
Εικονογράφηση: Μαίρη Λαμπαδαρίου 
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη 
Σελιδοποίηση: Ιωάννα Αναστάση 

Σύντομη περίληψη
Τεχνικές, ιδέες, σκέψεις και δραστηριότητες οι οποίες δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αλλά είναι εύκολα και άμεσα υλοποιήσιμες στο πλαίσιο της σχολικής αίθουσας και του σπιτιού, της τάξης έξω από την τάξη.
Στόχος του συγγραφέα είναι να αποτελέσει όλο αυτό το υλικό το έναυσμα για τη συστηματική ενασχόληση εκπαιδευτικών και γονέων με τη βελτίωση των διδακτικών τους προσεγγίσεων και το σχεδιασμό δικών τους, πρωτότυπων δραστηριοτήτων με συνδυασμό των πολυμεσικών εφαρμογών, βασισμένων στις ιδιαιτερότητες των μαθητών τους, οι οποίες θα καλλιεργούν κυρίως τη δημιουργικότητά τους και το ενδιαφέρον τους για τη μάθηση και τη φιλαναγνωσία.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από το Σεπτέμβριο του 2012.



Υ.Γ. Λέτε ο δρόμος για τα δωρεάν βιβλία, να έχει ανοίξει; Οι εκδόσεις Σαΐτα μας δείχνουν τον δρόμο. Από μεριάς μου εύχομαι να το πετύχουν! Ανυπομονώ για την εξέλιξη!
Τις εκδόσεις Σαΐτα μπορείς να τις βρείτε και στο facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.