Επιχείρηση Παιδικά Ρούχα

3:08 μ.μ.
Δεν ξέρω εσείς, αλλά για εμένα η πιο αγχώθης περίοδος του έτους είναι πριν το Καλοκαίρι και πριν τον Χειμώνα. Οι περίοδοι δηλαδή ουσιαστικά που φτιάχνουμε τις ντουλάπες με Καλοκαιρινά-Χειμωνιάτικα ρούχα. Τότε βλέπουμε εμείς οι μαμάδες ότι τα παιδάκια μας μεγάλωσαν και θέλουν άλλα ρούχα. 


Αρχίζει η αναζήτηση των καλύτερων προσφορών στα παιδιά ρούχα και παπούτσια, τόσο διαδικτυακά όσο και στα καταστήματα της περιοχής μας. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι συγγενείς και φίλοι που δίνουν τα ρούχα των παιδιών τους σε άλλους γονείς. 

Με ένα παιδί έχεις να αγοράσεις για ένα. Όταν έχεις περισσότερα παιδιά, ενδεχομένως να κρατάς του μεγαλύτερου για τον μικρότερο. Και πάλι όμως, θα χρειαστείς οπωσδήποτε κάτι το επιπλέον. Εάν είσαι πολύτεκνη οικογένεια; Αλήθεια, πόσα πρέπει να διαθέτει μία πολύτεκνη οικογένεια για ρούχα των παιδιών; Εδώ με δύο παιδάκια και είναι ένας "μικρός πανικός". 

Πρέπει να μάθουμε να δείνουμε τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια. Κάποιος άλλος θα τα χρειάζετε περισσότερο. 
Πρέπει να μάθουμε να μεταποιούμε τα πράγματα σε κάτι χρήσιμο, κι όχι να τα πετάμε με την πρώτη. 
Θυμάμαι πως όταν μία κάλτσα είχε σκιστεί την πετάγαμε και πέρναμε πολύ εύκολα ένα ζευγάρι άλλες. Όταν κάποιο ρούχο μας ήταν στενό ή φαρδύ το δίναμε και πέρναμε ρούχα στο νούμερό μας. Πλέον τα μεταποιούμε για να τα φέρουμε στα μέτρα μας. 

Ίσως η κρίση να μας μάθει την οικονομία, την ανθρωπιά, την πρακτικότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.