Μυθολογία-Οι Θεοί της Βροχής


Μάγια-Chaak(Τσαακ): Είναι ο Θεός της βροχής, του κεραυνού και της γονιμότητας. Σύμβολο του είναι ένα μάτι από το οποίο πέφτουν δάκρυα. Υπάρχουν επίσης οι 4 Τσαακ, που συνδέονται με τις κατευθύνσεις του χώρου και τα 4 χρώματα.

Οι σύγχρονοι κάτοικοι της περιοχής του Γιουκατάν ταυτίζουν τον Τσαακ με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, αρχηγό ιπποτών με φλογισμένα σπαθιά, που συμβολίζουν τον κεραυνό.





Ελληνική Μυθολογία-Δίας-θεός της βροχής(ελληνική μυθολογία)

Ο Δίας υπήρξε ανέκαθεν μετεωρολογικός θεός, ελεγκτής της αστραπής, του κεραυνού και της βροχής και επίσης ήταν ο δυνατότερος και σπουδαιότερος θεός όλων των μυθολογικών όντων και θεών. Ο Θεόκριτος περίπου το 265 Π.Κ.Ε. έγραψε: «άλλοτε είναι καθαρός ο Δίας, άλλοτε βρέχει». Στο ομηρικό έπος της Ιλιάδας έστελνε τους κεραυνούς στους εχθρούς του. Άλλα εμβλήματά του, ήταν ο αετός και η αιγίς.



Η θρησκεία της Ουγκαρίτ-Ο Βάαλ

Eίναι θεός της βροχής, της γονιμότητας και της ευφορίας. Ενώ σύμβολο του Ελ είναι ο φτερωτός ήλιος, σύμβολο του Βάαλ είναι ο ταύρος και με τα κέρατά του κατατροπώνει του εχθρούς του. Σε σχετική απεικόνιση, φορά κράνος με κέρατα κρατώντας με το αριστερό χέρι κεραυνό και με το δεξί ρόπαλο. Η ζωή του είναι γεμάτη περιπέτειες και αγώνες ενάντια στους εχθρούς του, καθώς και έρωτες προς την Ανάθ. Μία από τις μάχες που περιγράφεται είναι αυτή ανάμεσα στον Βάαλ και τους Αμπιρίμ (τέρατα με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου). Σημαντικότερος φαίνεται ο αγώνας του Βάαλ και της Ανάθ, ενάντια στους Γιαμ, Λοταν και Κριτή Ναχάρ. Στη μάχη αυτή νικά ο Βάαλ και αποκτά το δικαίωμα να αποκτήσει κατοικία στο όρος Σαφόν. Μετά την αποπεράτωση του ναού ξεκινά η μάχη ανάμεσα στον Βάαλ και τον Μωτ. Ο Μωτ νικά, ο Βάαλ πεθαίνει, όμως αναβιώνει, προβαίνει σε γενετήσια επαφή με μια αγελάδα και παίρνει πάλι την εξουσία.



Ινδικές Θεότητες- Βαρούνα - Θεός της Βροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.