Είμαι ζωόφιλη - Υιοθετώ - Βοηθώ - Στηρίζω


Από μικρό παιδί μου άρεσαν τα ζωάκια. Τις περισσότερες φορές θα επέστρεφα στο σπίτι με ένα μικρό γατάκι ή σκυλάκι παρατημένα σε μια γωνιά στο δρόμο. Μια ημέρα είχα βρει ένα τραυματισμένο περιστέρι. Μεγαλώνοντας απέκτησα ένα μικρό σκυλάκι σαλονιού. Η οικογένεια μεγάλωσε με μερικές γατούλες.

Ακόμη αναρωτιέμαι γιατί να πληρώνουν κάποιοι για να αποκτήσουν ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι. Υπάρχουν τόσα ζωάκια που τα έχουν παρατήσει μόνα τους και έχουν βρει προσωρινό καταφύγειο σε Σωματεία και Φιλοζωικές, που χρειάζονται πραγματικά ένα σπίτι που θα τα φροντίσει και θα τα αγαπήσει.

Ίσως το λάθος είναι από εξ' αρχής. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο, ή εάν θέλετε τον σωστό λόγο, για το γιατί θέλουμε να αποκτήσουμε ένα γατάκι ή σκυλάκι.
Συνήθως ο λόγος είναι επειδή μας το έχουν ζητήσει τα παιδιά.
Ή επειδή θέλουμε να έχουμε ένα γάτο ή σκύλο ράτσας!

Μόνο που το γατάκι και το σκυλάκι ή οποιοδήποτε κατοικίδιο δεν είναι παιχνίδι, αλλά ευθύνη. Είναι μέλος της οικογένειας. 

Για όσους θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι μπορούν να απευθυνθούν στο Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας Κερατσινίου.

Ακόμη και εάν θέλετε να γίνεται εθελοντής του Σωματείου ή να προσφέρετε ακόμη και 1€ για τα σκυλάκια είναι βοήθεια! Δείτε στην σελίδα του Σωματείου όλες τις δραστηριότητες!



1 σχόλιο:

  1. Πόσο συμφωνώ, τα ίδια λέω κι εγώ.. Κι εμείς τέτοιο σκύλο έχουμε, "όχι μάρκα" λέω εγώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.