"Μάτε" ...ρόφημα από την Ουρουγουάη!

    Πρόσφατα κάποιοι καλοί φίλοι ,επέστρεψαν από ένα ταξίδι τους στην Αργεντινή! Μαζί με τις αποσκευές τους και τις υπέροχες φωτογραφίες τους,έφεραν και το ''Μάτε''!!! Τώρα θα αναρωτηθείτε τι είναι αυτό το ''μάτε''...
Είναι ένα ρόφημα,που φτιάχνεται στην Ουρουγουάη και αποτελεί το εθνικό τους ποτό!
Εκεί μάλιστα το σερβίρουν απαραιτήτως μέσα σε νεροκολοκύθα,με μεταλλικό καλαμάκι(γνωστό με το όνομα bobilla).



Το μάτε,λοιπόν γίνεται όπως το τσάι.Αφήνουμε μέσα σε ζεστό νερό μερικά φύλλα από αυτό το θαυματουργό φυτό(Yerba Mate) και έπειτα το καταναλώνουμε.Είναι καλός αντικαταστάτης του καφέ,καθώς περιέχει καφεiνη,χωρίς όμως τις αρνητικές της παρενέργειες για τον οργανισμό μας.Αντιθέτως...το Μάτε,είναι μια σούπερ τροφή γεμάτη βιταμίνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για μας.Προσφέρει τόνωση και ευεξία,περιέχει 24 βιταμίνες(όλο το σύμπλεγμα βιταμινών Β)καθώς και 15 αμινοξέα.Καθαρίζει και αποτοξινώνει τον οργανισμό,ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας(άρα μας βοηθάει σημαντικά και στην μείωση του σωματικού βάρους) και βοηθάει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.Μειώνει την χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση,διώχνει την κούραση και συγχρόνως μας ανεβάζει την λίμπιντο!Τέλος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.



Το μάτε έχει γεύση δυνατή γεύση,κάτι ανάμεσα σε τσάι και καφέ,με άρωμα καπνού και βελανιδιάς.Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε ζάχαρη ή μέλι.
Πως θα το παρασκευάσετε;;;Μια κουταλιά από φύλλα μάτε για κάθε φλιτζάνι,σε ζεστό νερό και αφήνετε για 5' λεπτά...μετά απολαύστε το!!!!!!


Εμείς σύντομα θα το δοκιμάσουμε και θα σας πούμε εντυπώσεις!Πάντως ένα είναι το σίγουρο...προβλέπω να παίρνει επάξια την θέση του καφέ στο ράφι μας!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.