Η φράουλα στην ζωή μας!!!



Ένα κατεξοχήν ανοιξιάτικο  και αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων είναι η φράουλα! Παρότι κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του Μάρτη, βρίσκεται σε αφθονία τον Μάϊο.Κατακόκκινη και ζουμερή,με πολλές βιταμίνες και οφέλη  για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και θαυματουργή αντιγηραντική δράση και ασπίδα της επιδερμίδας μας!


Η φράουλα είναι γεμάτη σε βιταμίνη C,κάλιο ,νάτριο,σίδηρο και μαγνήσιο.Βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της αναιμίας,προστατεύει από την υπέρταση και την στεφανιαία νόσο και προλαμβάνει την δυσκοιλιότητα καθώς περιέχει φυτικές ίνες,που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Κάτι που ίσως λίγοι γνωρίζουν ,είναι ότι τονώνει,συσφίγγει την επιδερμίδα μας και προλαμβάνει τις ρυτίδες...Ναι,νούμερο 1 αντιγηραντική και αντιρυτιδική η φραουλίτσα!!!!!


Μια καλή ιδέα είναι να την καλλιεργήσουμε και στον κήπο,ή την βεράντα μας και να επωφεληθούμε από τους υπέροχους και θρεπτικούς καρπούς της!



Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε πολλές συνταγές με αυτό το λαχταριστό ανοιξιάτικο φρούτο,όπως: 

Μαρμελάδα












Γλυκό του κουταλιού




















Τάρτες και τούρτες















 Σοκολατένιες μπουκίτσες














Παγωτό













Δροσιστικούς χυμούς και γρανίτες












Λικέρ και κοκτέιλ

















Αγοράστε λοιπόν φραουλίτσες,τώρα που είναι η εποχή τους!Να προτιμάτε πάντοτε φρούτα σε μέτριο μέγεθος .Πλύντε τις σε σουρωτήρι με άφθονο κρύο νερό και απολαύστε τις ,όπως σας αρέσουν....Βάλτε ακόμη ένα λιθαράκι για την θωράκιση του οργανισμού σας,από την μητέρα-φύση!!!Κάτι παραπάνω ξέρει.....

2 σχόλια:

  1. πλάκα κάνεις!!!!!!!!!!!!!! Αντιγηραντική η φράουλα;;;; ωωωωχχχ....με βλέπω να την κάνω μάσκα...μια ολοκόκκινη ομορφιά θα είμαι...έχει να πέσει πολύ γέλιο αν με δούν τα παιδιά!!!!! χαχαχχα!!!
    Φιλιά!! καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή φίλη Κωνσταντίνα,είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις μόνη σου μια αντιγηραντική μάσκα με φράουλες...αρκεί να πολτοποιήσεις 1 κούπα φράουλες,2 κουταλιές κορν-φλάουρ και 1 κουταλιά φρέσκο γάλα.Αφήνεις στο πρόσωπο για 15' λεπτά και ξεβγάζεις με δροσερό νεράκι.!!!!!!καλό σ/κ και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.