Ποικιλία στο φαγητό και όχι συνήθεια...

Τα παιδιά θέλουν ποικιλία και όχι συνήθεια!!

Είναι κάτι που κατάλαβα και πλέον αποφεύγουμε να συνηθίζουμε τα ίδια γεύματα για πολλές ημέρες. Για παράδειγμα, δεν τους δίνω πάντα το ίδιο ψωμί τοστ (το κλασσικό τετράγωνο) αλλά τους παίρνω πότε τα στρογγυλά ψωμάκια, πότε τις αραβικές πίτες και πάλι τούμπαλιν το κλασσικό ψωμί για τοστ.


Την ίδια λογική ακολουθώ και στα υπόλοιπα γεύματα. Βέβαια υπάρχουν τα πιο αγαπημένα τους! Αλλά δεν τα βαριούνται! Κι αυτό έχει να κάνει με την ποικιλία και με το να μην γίνει συνήθεια!

Τους αρέσει να βλέπουν το τραπέζι γεμάτο ...κι ας μην τρώνε από όλα!
Αρκεί να βλέπουν την ποικιλία ...όχι απαραίτητα σε ποσότητα!
Ο γιος μου ήταν από τα δύσκολα παιδιά στο φαγητό ...ελάχιστα έτρωγε είδη φαγητού. Από το Καλοκαίρι και μετά έχει αλλάξει.

Πλέον θα δοκιμάσει από όλα! Και αυτά που του αρέσουν θα συνεχίσει και θα τα τρώει! Η αλήθεια αγχωνόμουν πολύ με αυτό το θέμα, αλλά δεν ήμουν και της άποψης να το κυνηγήσω από πίσω. Πολλές φορές μάλιστα δεν ήταν εφικτό να κάνω δεύτερο φαγητό και δυστυχώς αυτό δυσκόλευε τα πράγματα. Με αποτέλεσμα είτε να μένει νηστικός είτε να τρώει με το ζόρι.

Όταν δοκίμασα λοιπόν κάθε εβδομάδα διαφορετικά πράγματα στο μενού της εβδομάδας αλλά και στο τραπέζι να υπάρχει ποικιλία, να μην τον πιέζω να δοκιμάσει αλλά να τον παροτρύνω βλέποντας εμάς, μπορώ να πω ότι το αγαπημένο του φαγητό πλέον είναι οι ΦΑΚΕΣ! Ναι ναι...

Σε κάποια φαγητά, όπως το μοσχάρι κοκκινιστό, που δεν το έτρωγε με τίποτα, αλλάξαμε ονομασία. Πλέον το λέμε "κόκκινο κοτόπουλο"! Του αλλάξαμε και λίγο μορφή στο πιάτο. Το τρώει ομολογώ, αλλά όχι με πολύ ενθουσιασμό! Εντάξει, υπάρχει και φαγητά που όντως δεν του αρέσουν με τίποτα... τι να κάνουμε;

Πλέον τρώει και ρεβίθια και δεν αφήνει κάτι που να μην δοκιμάσει έστω!

Δοκιμάστε τις συμβουλές τις παραπάνω και εάν έχετε κι εσείς δοκιμάσει κάτι, αφήστε σχόλιο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.