Μια βραδιά με τον Μίκη Θεοδωράκη!


Τι μπορεί να πει κανείς για τέτοιους ανθρώπους, προσωπικότητες, καλλιτέχνες! Ανθρώπους που χαρακτήρισαν ολόκληρες εποχές με την μουσική τους και όχι μόνο! Πολλά πράγματα μπορεί να βρει κανείς αν αναζητήσει είτε διαδικτυακά είτε μη, για τον Μίκη Θεοδωράκη! Είχα την τύχη, μαζί με την Ρούλα, να παρακολουθήσουμε εχθές στο θέατρο Badminton την παράσταση προς τιμή του Μίκη, με θέμα "Ποιος τη ζωή μου". Πρόκειται για ένα μέρος από το αφιέρωμα που έχουν ετοιμάσει για τον Μίκη. Έχουν προγραμματιστεί και άλλες παραστάσεις με διαφορετικό θέμα, με βάση την ζωή του Μίκη.

Το θέατρο το επισκέφθηκα πρώτη φορά. Τεράστιο, υπέροχο! Γεμάτο από κόσμο, και από όσο πληροφορήθηκα είναι πάντοτε γεμάτο! Κόσμος κάθε ηλικίας και αυτό μου άρεσε! Άνθρωποι που η ηλικία τους πρόδιδε ότι ήταν μάρτυρες των γεγονότων. Όμως ήταν και πολύ νεολαία! Και παιδιά! Τα οποία κάθισαν σε όλη την διάρκεια της παράστασης, 4 ώρες, ήσυχα και με ενδιαφέρον παρακολούθησαν!

Από τα πρώτα λεπτά της παράστασης μέχρι και τα τελευταία, τα συναισθήματα έντονα. Ηθοποιοί και τραγουδιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στην σκηνή! Το κοινό σαν να είχε γίνει ένα μαζί τους. Υπήρξαν πολλές στιγμές που το κοινό τραγουδούσε μαζί με τους τραγουδιστές. Εάν υπήρχε και πίστα, σίγουρα κάποιος θα είχε ρίξει έναν χορό!

Σε όλη την παράσταση παρασυρόμασταν με την ιστορία και τα γεγονότα, με την μουσική, με το δράμα, με τις εικόνες που εναλλάσσονταν, με τα συναισθήματα που ήταν τόσο έντονα! Κάποιοι έκλαψαν, όλοι μας χειροκροτήσαμε, όλοι μας συγκινηθήκαμε!

Σαν να μάθαμε λίγο παραπάνω τον Μίκη μετά την χθεσινή παράσταση. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι είναι μεγάλη και σημαντική προσωπικότητα που άφησε το στίγμα της. Θα τραγουδιέται και θα χορεύεται για πολλές γενιές ακόμη και για πάντα. Σαν άνθρωπος έχει μεγάλη εσωτερική δύναμη για να καταφέρει να βγει λογικός μέσα από όλα αυτά που πέρασε, για πάρα πολλά χρόνια!

Μετά την παράσταση, παρόλες τις πολλές ώρες, νιώθαμε ξεκούραστες. Τα συναισθήματα παραμένουν έντονα και σήμερα. Αξίζει να το παρακολουθήσετε! Και να πάρετε και τα παιδάκια σας μαζί εφ' όσον μπορούν να το παρακολουθήσουν. Στην σελίδα του θεάτρου στο διαδίκτυο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες!

πάρτε μια μικρή γεύση...
 
 


6 σχόλια:

  1. Παραστάσεις που πραγματικά αξίζει να τις παρακολουθείς! Ευχαριστούμε που της μοιράστηκες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλαυσα αυτό το αφιέρωμα! Συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου για τον αγαπημένο Μίκυ μας. Έχω δει τη παράσταση στον υπολογιστή. Πολύ θα ήθελα να τη δω και ζωντανά. Σε ευχαριστούμε!!! Αν θέλεις, πέρνα μια βόλτα κι από δω: http://plektomaniac.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ήταν απολαυστική βραδιά!! Και από όσο μάθαμε, όταν γυρίσει από Θεσ/νίκη, θα ξανά ανέβει στην Αθήνα!! Αξίζει να πας!! Καλό σου βράδυ & έρχομαι!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.