Κορμός σοκολάτας ψυγείου με μπισκότα!


Αυτήν την συνταγή την είχαμε καταχωνιασμένη κάπου σε κάποιο συρτάρι, απόκομμα από περιοδικό και βγήκε στην επιφάνεια μετά από 'ανασκαφές' για τακτοποίηση!

Κορμός σοκολάτας ψυγείου με μπισκότα λοιπόν!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

*2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα (διαλέξαμε ολικής άλεσης)
*250γρ. βούτυρο
*1 ζαχαρούχο γάλα
*250γρ. κουβερτούρα (Παυλίδης η μοναδική)
*3 κουτ. σούπας κακάο
*3-4 κουτ. σούπας κονιάκ ή λικέρ (διαλέξαμε λιμοντσέλο δικό μας σπιτικό)
*1 κούπα ξηρούς καρπούς χοντροκομμένοι (διαλέξαμε αμύγδαλα)
Πρώτα λιώνετε μαζί την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτά και προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το λικέρ, το κακάο, τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα και ανακατεύετε πολύ καλά!
Σε μια φόρμα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει!
Τώρα, μετά το ξεφορμάρισμα, μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφα, να κάνετε γλάσο, να βάλετε ζάχαρη άχνη! Ή να το αφήσετε και έτσι σκέτο! Περιττώ να σας πω ό,τι έμεινε στην κατσαρόλα εξαφανίστηκε με το κουτάλι!

Είναι πολύ εύκολο και μπορείτε να το κάνετε με πολλές παραλλαγές! Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια φρούτων μέσα!
Καλή σας όρεξη!

1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.