Turtle rescue! ANIMA (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής)

Εχθές, όπως γυρνάγαμε με τον μικρό, βρήκαμε μια χελώνα μεγάλη πάνω σε ένα παρτέρι! Πολύ ασυνήθιστο μιας και η χελώνα είναι μεγαλούτσικη και ο χώρος όπου ήταν παρατημένη! Τα παρτέρια έχουν ύψος όπου εάν πέσει θα σπάσει το καβούκι της! Ούτε να φανταστώ δεν θέλω τι μπορεί να γινόταν εάν την έβρισκε κάνα σκυλί!



Βέβαια, δεν έχουμε κήπο που θα μπορούσαμε να την κρατήσουμε και να την περιποιούμαστε, για αυτό και δεν μπήκα στην διαδικασία να την πάρω. Ανέβασα όμως φωτογραφία της στο facebook! Ένας φίλος, γνώστης, με πληροφόρησε ότι είναι τουλάχιστον 20 ετών και θηλυκιά!
Επίσης, μας είπε για ένα κέντρο προστασίας άγριας πανίδας όπου θα μπορούσαμε να την δώσουμε, στην ΑΝΙΜΑ.

Δεν έχασα καιρό! Πήγα, την βρήκα, την έφερα σπίτι και την έβαλα σε κούτα! Στην συνέχεια πήρα τηλέφωνο στην ΑΝΙΜΑ και μου δώσανε κατευθύνσεις για την φροντίδα μιας τέτοιας χελώνας! Νεράκι, μαρουλάκι, ντοματούλα! Αρκετές εφημερίδες κάτω και λίγο νεράκι στο καβούκι της!

Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με την χελώνα στην οποία δώσανε και όνομα! Θέλανε πάρα πολύ να την κρατήσουμε αλλά το συζητήσαμε και είπαμε ότι θα ήταν πολύ καλύτερα στην φύση, εκεί είναι το σπίτι της, κι όχι μέσα σε μια κούτα!
Η κόρη μου, όταν ήταν η ώρα για να φύγουμε, είχε πάει στην χελώνα και της μίλαγε... της έλεγε
"γειά σου χελωνίτσα, να προσέχεις, να περνάς καλά και να μην μας ξεχάσεις"!!
Αχ αυτό το κορίτσι, πολύ ευαισθητούλα!!


Στην ΑΝΙΜΑ η κοπέλα με πληροφόρησε ότι η χελώνα είναι ενήλικη, καθαρή, θα την κρατήσουν για 2-3 ημέρες για παρακολούθηση και φροντίδα και μετά θα την αφήσουν σε σημείο μακριά από την πόλη και τα αυτοκίνητα, στο φυσικό της περιβάλλον.

Στον χώρο είχαν πολλά ζωάκια, πτηνά και μη. Τα περισσότερα ήταν για απελευθέρωση. Κάποια ήταν χτυπημένα και θέλανε φροντίδα. Από ότι μας είπαν, τους στέλνουν από όλη την Ελλάδα ζωάκια για φροντίδα και μετά η ΑΝΙΜΑ τα απελευθερώνει ξανά στην φύση! Όπως έτυχε και σε εμάς με την χελώνα!

Η ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) αποτελείτε και στηρίζετε περισσότερο από εθελοντές! Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους, αλλά και την σελίδα τους στο facebook και να ενημερωθείτε για το έργο τους και πως μπορείτε να βοηθήσετε.

Ιστοσελίδα: http://www.wild-anima.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/anima.gr?fref=ts

Δυστυχώς η ανευθυνότητα πολλών ανθρώπων έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκουμε άγρια ζώα εγκαταλειμμένα στις πόλεις. Ή χτυπημένα από απροσεξία μας. Ή λόγο της ρύπανσης. Τα άγρια ζώα ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Εμείς, ας δείχνουμε ενδιαφέρον με όποιο τρόπο μπορούμε, ακόμη και με γνώσεις προς τα παιδιά μας, για να μην επαναλαμβάνονται λάθη. Για να προστατέψουμε το περιβάλλον μας και τα ζώα!

Επισκεφθείτε την σελίδα της ΑΝΙΜΑ! Αξίζει να γνωρίσετε το έργο τους!


3 σχόλια:

  1. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις. Μια χελώνα, ολόκληρη ανάρτηση με πληροφορίες.
    Θα επισκεφθώ την ΑΝΙΜΑ τωρα να μελετήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες;; Από μια χελώνα ξεκίνησε ολόκληρη έρευνα!! Μάθαμε πολλά!! Το κυριότερο να μην προσπερνάμε!! Και να είμαστε πιο υπεύθυνοι!! Φιλιά Μάρθα!!

      Διαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που έτυχε να βρεις εσύ την χελώνα και έτσι τώρα βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια και σύντομα θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει...στην φύση!!!! όλοι μας πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να μάθουμε στα παιδιά μας κυρίως ότι ''ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.