Οικιακό Σπορείο από Εμμανουήλ Καλούδης

Μια πολύ πρακτική ιδέα για το πως μπορούμε να φυτέψουμε διάφορα λαχανικά στο σπίτι μας εύκολα. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Καλούδη Εμμανούλ που μας έδωσε την άδεια για να το δημοσιεύσουμε.

Υλικά:
Χάρτινες συσκευασίες γάλατος,
Άδειες αυγοθήκες,
τσόφλια αυγών,
χώμα,
σπόροι.

 Έχω φυτέψει με επιτυχία μαρούλι, πιπεριά, ντομάτα.



1ο στάδιο. Έκοψα την πάνω επιφάνεια των συσκευασιών γάλατος, έκανα τρύπες στο κάτω μέρος των αυγοθηκών και των τσοφλιών.


2ο στάδιο. Έβαλα χώμα στα τσόφλια, φύτεψα τους σπόρους, πότιζα ελαφρά κάθε μέρα. Το νερό που κύλαγε μέσα στη συσκευασία από το γάλα στην οποία στηρίζονται τσόφλια και αυγοθήκη ξαναχρησιμοποιούνταν.


3ο στάδιο. Τα νεαρά φυτά ξεπροβάλουν.


4ο στάδιο. Σπάω και αφαιρώ με προσοχή το κάτω μέρος των τσοφλιών ώστε οι ρίζες να βρουν το δρόμο προς τα κάτω ανεμπόδιστα, ακουμπάω το τσόφλι στην τελική θέση φύτευσης, το στηρίζω ολόγυρα με χώμα.



5ο στάδιο. Τα μαρούλια φύτρωσαν μέσα σε πλαστικά και χάρτινα μπουκάλια στηριγμένα όρθια σε τελάρο φτιαγμένο από παλέτες. Όμως, η ζωή στη φύση δεν σταματά, ελέγχουμε προσεκτικά για εισβολείς που θέλουν να φάνε τα λαχανικά μας (κάμπιες, γυμνοσάλιαγκες, σκουλήκια).


6 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό άρθρο και πολύ χρήσιμο!!! Υπέροχη ιδέα για όσους ζουν στις πόλεις και δεν έχουν χώρο να φυτέψουν...εγώ πάντως θα το κάνω άμεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε πολύ η ιδέα ενός μικρού βιολογικού κηπακου!!! Ουαου!!!Ευχαριστώ για την ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιρός να γίνουμε πρακτικοί και πιο ποιοτικοί εμείς που μένουμε στις πόλεις. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και αν το δοκιμάσεις θα αναμένουμε φωτογραφίες σου!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.