Pizza με βάση από κουνουπίδι!


Την συνταγή την είχαμε βρει σε βιντεάκι στο διαδίκτυο. Θα το βρείτε στο τέλος του άρθρου! Το 'κακό' με αυτά τα βιντεάκια είναι ότι δεν εξηγούν και πολύ αναλυτικά το τι και το πως. Μόνο εάν το δοκιμάσεις στην πράξη θα δεις τις λεπτομέρειες. Και θα καταλάβετε τι εννοώ παρακάτω. 


Φυσικά και μας κίνησε την περιέργεια βέβαια και μιας και ήταν απλό και εύκολο, είπαμε να το δοκιμάσουμε!
Σας βάζω τα βήματα που ακολούθησα, μαζί με φωτογραφίες και στο τέλος τις παρατηρήσεις μου για να μας βγει την επόμενη φορά ακόμη καλύτερο.

Βήμα 1
Βάζουμε 1 μικρό κουνουπίδι στο multi και πολτοποιούμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
μέχρι να ροδίσει λίγο.

Βήμα 2
Αδειάζουμε το μείγμα που ψήσαμε σε μπολ και προσθέτουμε τυρί τριμμένο,
αυγό, λίγο αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για άλλο
λίγο μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει λίγο ακόμη.

Βήμα 3
Αρχίζουμε και στρώνουμε τα υλικά μας, με πρώτη πρώτη την σάλτσα.
Στην συνέχεια το τυρί το τριμμένο, το σαλάμι, λίγο τυρί τριμμένο ακόμη, ελιές,
και τελειώνουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.




Παρατηρήσεις


Καλό θα ήταν όταν πολτοποιούμε το κουνουπίδι στο multi, να αφαιρούμε με μια πετσετούλα την υγρασία που μπορεί να έχει. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να το τρίψετε στο τρίφτη. Θα έχει διαφορετική υφή.

Στο 'βήμα 2', καλό είναι να μην πολύ φορτώνουμε το κουνουπίδι με πολλά καρυκεύματα, γιατί θα γίνει βαρύ και ενδεχομένως μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που θα προσθέσουμε από πάνω, να είναι αρκετά πιο βαρύ. Επιπλέον, όταν το στρώσετε στο αντικολλητικό χαρτί, φροντίστε να είναι ομοιόμορφο και λεπτό, όχι πολύ παχύ, διαφορετικά στο ψήσιμο θα σας βγει στις άκρες τραγανό και στην μέση μεταξύ ψημένου και μαλακού. Δεν το θέλουμε αυτό ...είναι προτιμότερο να ψηθεί και να είναι χωρίς υγρασία.
Επειδή το μείγμα θα είναι ζεστό, προσοχή την ώρα που θα ρίξετε το αυγό. Χτυπήστε το λίγο ξεχωριστά πρώτα σε ένα μπολάκι και μετά ανακατεύοντας συνεχώς το ζεστό μείγμα με το κουνουπίδι, ρίξτε το αυγό σιγά σιγά.

Δοκιμάστε σάλτσα γλυκόξινη! Πάει θεϊκά με το κουνουπίδι! Τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα είναι ο τέλειος συνδυασμός! Και αν θέλετε την γνώμη μου, μην φορτώσετε με πολλά υλικά από πάνω...


Καλή όρεξη
:)





6 σχόλια:

  1. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ το κουνουπίδι ως βάση αλλά τελικά πρέπει να είναι πολύ νόστιμο. Ευχαριστούμε για την συνταγή, φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από αυτά που λες, δεν μπορεί να είναι νόστιμο! Κι όμως γίνεται ένας ενδιαφέρον συνδυασμός! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Όλο λέω να τη δοκιμάσω αυτή την ιδέα και όλο το ξεχνάω!!! Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές, όντως τα βίντεο αυτά θέλουν προσοχή, ειδικά αν δεν το χεις και πολύ με τη μαγειρική σαν εμένα!!! Χάχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμένω τότε τις εντυπώσεις σου και τις δικές σου συμβουλές όταν την δοκιμάσεις!! Φιλιά!!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.