Ευτυχία...


Η ανθρωπότητα πολλές φορές θέλει να δώσει μια "λογική" εξήγηση για διάφορα θέματα, επιστημονικά και μη, για τα συναισθήματα και όχι μόνο, για ο,τιδήποτε υπάρχει στη Γη και στο Σύμπαν. Ένα από αυτά είναι η "ευτυχία"...


Πολλοί φιλόσοφοι έχουν εκφράσει την δική τους εκδοχή για το τι είναι η "ευτυχία". Ταινίες έχουν γίνει πάνω στην "ευτυχία". Σήμερα διάβασα μία εκδοχή που μου ταίριαξε. Μου αρέσει και την μοιράζομαι μαζί σας...


"Όταν κάποιος λέει: «Είμαι ευτυχισμένος, γιατί...» το γεγονός και μόνο ότι αιτιολογεί την ευτυχία του, αποδεικνύει ότι δεν είναι ευτυχής. Επειδή η αληθινή ευτυχία είναι μια αναίτια ευτυχία. Είστε ευτυχισμένοι χωρίς να ξέρετε το γιατί. Σας φαίνετε υπέροχο το ότι ζείτε, αναπνέετε, τρώτε, μιλάτε, βαδίζετε... Δεν σας έχει συμβεί τίποτα: ούτε δώρα, ούτε επιτυχίες, ούτε καμιά κληρονομιά ή ένας καινούργιος έρωτας. Αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους (γιατί φυσικά υπάρχει κάποιος λόγος) είναι η αίσθηση ότι κάτι που έρχεται από ψηλά προστίθεται καθημερινά σÎ
 µ ό,τι κάνετε, ένα πνευματικό στοιχείο που δεν εξαρτάται καν από εσάς... Σαν νερό που πέφτει από τον Ουρανό και περνάει από μέσα σας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν την ευτυχία με την απόκτηση: σπίτια, χρήματα, στολίδια, δόξα... ή γάμος και οικογένεια. Όχι, η αληθινή ευτυχία δεν εξαρτάται από κανένα πλάσμα, κανένα πράγμα. Είναι άνευ αντικειμένου. Έρχεται από ψηλά κι εσείς απορείτε καθώς ανακαλύπτετε αδιάκοπα μέσα σας αυτή την ανώτερη συνειδησιακή κατάσταση. Χαίρεστε χωρίς να ξέρετε το γιατί. Αυτή είναι η αληθινή ευτυχία."

Ομρααμ Μικαέλ Αιβανχώφ


Τι είναι ευτυχία για εσάς; Πως την δικαιολογείτε; ...υπάρχουν οι απορίες αυτές σε εσάς;


4 σχόλια:

  1. Αν εισαι ανοικτός να δεχτεις την ευτυχία αυτη έρχεται σε εσενα. αν σκεφτεσαι να αποκτησω αυτό ή να εχω αυτό για να είμαι ευτυχισμε΄νος, τοτε η ευτυχια θα αργήσει. αν σκεφτεσαι τι έχει ο άλλος και ειναι ευτυχισμε΄νος και πρε΄πει να το έχεις και εσυ για να γινειος ευτυχισμένος πάλι η ευτυχια θα αργήσει να φανει.
    Φιλιά
    Καίτη-oiparamythenies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φορές που κλαίω χωρίς λόγο και γελάω ταυτόχρονα. Αν με ρωτήσεις γιατί θα σου πώ ότι δεν ξέρω αλλά δεν με νοιάζει.
    Είναι μαγική, είναι λυτρωτική αυτή η ευτυχία. Η πραγματική ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερο σιγουρεύω το εξής: η Ευτυχία, η πραγματική ευτυχία, είναι στιγμές· δευτερόλεπτα μέσα στη ζωή· μικρά πράγματα. Εκεί μονάχα κρύβεται. Και πια, εκεί έχω μάθει να την ψάχνω.
    Φιλί σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο κείμενο...πόσο αληθινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.