"Δυο φορές και έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα", της Μαρίνας Γιώτη


Το βρήκε να την περιμένει στο γραφείο της, όταν επέστρεψε από το σχολείο! Η μικρή ενθουσιάστηκε και αμέσως παράτησε τσάντα και μπουφάν, το πήρε στα χέρια και άρχισε να το ξεφυλλίζει! Φυσικά, για παιδί που γνωρίζει το κλασσικό παραμύθι της Σταχτοπούτας, άρχισαν οι ερωτήσεις, οι απορίες και το ότι-δεν-είναι-έτσι-το-παραμύθι... Κάτσαμε λοιπόν και το διαβάσαμε μαζί και ανακαλύψαμε ξανά την ιστορία της Σταχτοπούτας.


Εδώ να πω, πως η εικονογράφηση του βιβλίου είναι ονειρική! Οι ζωγραφιές είναι από άκρη έως άκρη στις σελίδες και χορταστικές! Τι να πω για την Μαρίνα Γιώτη ... κατέρριψε τα στερεότυπα που τόσα χρόνια όλοι εμείς σαν παιδιά είχαμε υιοθετήσει μέσα από τα παραμύθια.

Γιατί, τελικά η κάθε ιστορία έχει δύο όψεις ...και αν δεν μάθεις και τις δύο όψεις, δεν μπορείς να κρίνεις, δεν μπορείς να ξέρεις! Πόσο μάλλον όταν το μυαλό των παιδιών βάζει τα πάντα κάτω από ένα νοητό μεγεθυντικό φακό...

Σε αυτό το παραμύθι "Δυο φορές και έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα", ουσιαστικά μαθαίνουμε να διαβάζουμε ανάμεσα από τις γραμμές και όχι απλά τις λέξεις. Εξαιρετικό από άκρη έως άκρη!


Οι Εκδόσεις Διόπτρα προσφέρουν ένα αντίτυπο για να το διαβάσετε μαζί με την κόρη σας και να γνωρίσετε την Σταχτοπούτα ... αλλιώς!

Συμπληρώνετε την φόρμα παρακάτω και :
- κάνετε "μου αρέσει" στις σελίδες του Kalli's blog και των Εκδόσεων Διόπτρα,
- κάνετε δημόσια κοινοποίηση την φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ,
- προαιρετικά καλέστε φίλες σας να λάβουν κι εκείνες μέρος!

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκέμβρη!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ΝΙΚΗΤΡΙΑ

mary jammi


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.