"Το Τριανταφυλλάκι", της Jennifer Donnelly από Εκδόσεις Διόπτρα


"Το Τριανταφυλλάκι" είναι το πρώτο μέρος τις τριλογίας και ίσως το πιο αγαπητό! Η Jennifer Donnelly βάζει όλο τον ρομαντισμό και την δράση, ισορροπημένα και τα δύο και μας έδωσε ένα απολαυστικό μυθιστόρημα 855 σελίδων! Οι fan της Donnelly ενωθείτε! Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.


Η ιστορία εξελίσσεται στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη στις αρχές του 19ου αιώνα. Η εποχή που στην Αγγλία, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία με τα αποτρόπαια εγκλήματά του και που η φτωχή κοινωνική τάξη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, παρ' όλες τις κακουχίες και τις αντιξοότητες.
Μέσα σε όλα αυτά, δύο νέα δροσερά παιδιά γεμάτα όνειρα, ζουν τον έρωτά τους και κάνουν σχέδια για το μέλλον. Η μοίρα τους επιφυλάσσει όμως πολλές περιπέτειες μέχρι να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι τους.

Είναι αδύνατον να σε αφήσει ασυγκίνητο αυτό το μυθιστόρημα, με τις ανατροπές, τις ευαισθησίες, το ρομαντισμό, την δράση, το δράμα, που όλα υπάρχουν τόσο όσο, σε ισορροπία, με στοιχεία από ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.
Παρόλο το μέγεθος του βιβλίου, που ομολογώ με προβλημάτισε, η ανάγνωση είναι εύκολη, ξεκούραστη και συναρπαστική που τελικά ήθελα κι άλλο στο τέλος! Σου προκαλεί αυτό το αίσθημα ανυπομονησίας για το δεύτερο μέρος της ιστορίας!

Περίληψη

Ανατολικό Λονδίνο, 1888: ένα μέρος όπου ληστές, μπράβοι, πόρνες και άνθρωποι της καθημερινότητας ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, ενώ τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Εκεί, δίπλα στα νερά του Τάμεση, μια έξυπνη και θαρραλέα κοπέλα τολμάει να κάνει όνειρα για μια ζωή μακριά από τις σαθρές αποβάθρες, τα βρομερά σοκάκια και τη θλίψη της φτωχογειτονιάς.
Παρά τις ατελείωτες ώρες που εργάζεται σε ένα συσκευαστήριο τσαγιού, η Φιόνα Φίνεγκαν ξέρει ότι η ζωή της είναι καλύτερη από πολλών άλλων. Επιπλέον, έχει και τον Τζο. Η Φιόνα κι ο Τζο είναι ερωτευμένοι από παιδιά και ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα ανοίξουν το δικό τους μαγαζί.
Όμως το ανατολικό Λονδίνο είναι ένα επικίνδυνο μέρος για μια κοπέλα μόνη – κι ο Αντεροβγάλτης δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος που ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω του. Η Φιόνα πρέπει να δραπετεύσει από εκεί με κάθε τρόπο, να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή και να ξεχάσει τον Τζο. Πώς όμως θα τα καταφέρει, αφού ο Τζο είναι ο μοναδικός άντρας που αγάπησε;


6 σχόλια:

  1. αυτην την τριλογια μου την ειχε προτεινει φιλη να την διαβασω πριν απο αρκετα χρονια. Νομιζω ηρθε η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω διαβάσει και τα δύο και θέλω να αγοράσω το τρίτο βιβλίο της τριλογίας! Είναι συναρπαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το τρίτο μέρος και θα έχω ολοκληρωμένη άποψη. Μέχρι στιγμής υπέροχο!

      Διαγραφή
  3. Πόσο ωραίο βιβλίο! Σε συνεπαίρνει... Δεν σε κουράζει καθόλου παρόλο που είναι πολύ μεγάλο. Ανυπομονώ να διαβάσω τα 2 επόμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου αρέσουν εξίσου και τα άλλα 2! Το ίδιο ξεκούραστα και φυσικά αυτός ο μαγικός τρόπος που ξεπερνιούνται οι δυσκολίες της οικογένειας κάθε φορά, με λίγη/πολύ δόση ρομαντισμού!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.