"Το τριαντάφυλλο του Χειμώνα", της Jennifer Donnelly από τις Εκδόσεις Διόπτρα


Μετά το πρώτο μέρος της τριλογίας "το τριανταφυλλάκι", έρχεται "το τριαντάφυλλο του Χειμώνα" να συνεχίσει την ιστορία των πρωταγωνιστών μας, οι οποίοι μπαίνουν σε νέες περιπέτειες και οι σχέσεις τους περνάνε, για άλλη μια φορά, μεγάλες δοκιμασίες! Η Jennifer Donnelly υφαίνει υπέροχα την ιστορία και μας κρατά το ενδιαφέρον σε κάθε σελίδα! Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα!

"Το τριαντάφυλλο του Χειμώνα" μας τοποθετεί μερικά χρονιά αργότερα από τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο πρώτο μέρος της τριλογίας. Μεγαλύτερο σε μέγεθος βιβλίο ...925 σελίδες γεμάτες με ιστορικά στοιχεία, ανατροπές, δράση, δράμα, αγάπη, πάθος, αγωνία. 925 σελίδες ... και άλλες τόσες δεν θα φτάνανε. Από τα λίγα πολυσέλιδα μυθιστορήματα που διαβάζονται τόσο ευχάριστα! Από τις καλύτερες τριλογίες που έχουμε διαβάσει. 

Οι πρωταγωνιστές έχουν γίνει φίλοι σου, μιας και έχεις δει κομμάτια της ψυχής τους. Λυπάσαι μαζί τους, αλλά νευριάζεις κι όλας όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Χαίρεσαι όταν ο κακός της υπόθεσης παθαίνει αυτό που του αρμόζει. Συγκινήσε και χαίρεσαι με την χαρά και την ευτυχία τους. Προβληματίζεσαι και εύχεσαι να μπορούσες να βοηθήσεις τον πρωταγωνιστή σου με τις τόσες δυσκολίες που καλείτε να αντιμετωπίσει.
Αναμφισβήτητα το δεύτερο μέρος δεν με απογοήτευσε και ήταν μια υπέροχη συνέχεια του πρώτου!

Περίληψη


Είναι 1900 και οι επικίνδυνοι δρόμοι του Ανατολικού Λονδίνου δεν είναι μέρος για να κυκλοφορεί μια καθωσπρέπει γυναίκα. Αλλά η Ίντια Σέλγουιν Τζόουνς δεν είναι μια απλή «καθωσπρέπει» γυναίκα: έχει εκπαιδευτεί ως γιατρός και είναι αποφασισμένη να δουλέψει εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.


Σ’ αυτούς τους καταθλιπτικούς δρόμους η Ίντια συναντά –και σώζει– τον πλέον διαβόητο γκάγκστερ του Λονδίνου, τον σκληρό Σιντ Μαλόουν. Ο Μαλόουν είναι ακριβώς το αντίθετο από τον αριστοκράτη αρραβωνιαστικό της Ίντια και αντιπροσωπεύει όλα όσα εκείνη απεχθάνεται. Όμως, παρά το χάος που τους χωρίζει, μια ακατανίκητη έλξη την τραβάει κοντά του και τη ρίχνει σε μια αναζήτηση για το μυστηριώδες παρελθόν του.

Στο βιβλίο που ακολουθεί το θρυλικό Τριανταφυλλάκι, η Jennifer Donnelly ζωντανεύει μια επική ιστορία μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.


1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.