Άγριο Τριαντάφυλλο, Jennifer Donnelly, Εκδ. Διόπτρα


Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας Τριανταφυλλάκι, "Άγριο Τριαντάφυλλο" μόλις το τέλειωσα. Η Donnelly δεν ξεφεύγει από την γνωστή της γραφή που τόσο αγαπήσαμε, αν και στις πρώτες σελίδες μπορεί να σας φανεί ότι το τραβάει λίγο. Όλα τα βιβλία της τριλογίας θα τα βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα.


Στις προηγούμενες ιστορίες μας μετέφερε εικόνες από τον μαγευτικό και μελαγχολικό Λονδίνο, την νέα αναπτυσσόμενη χώρα του τότε την Νέα Υόρκη, και τώρα μας ταξιδεύει στην ζεστή γεμάτη άγρια ζωή Αφρική και στην άγρια και κρύα ομορφιά της Ασίας στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
Οι πρωταγωνιστές καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις προσωπικές, αλλά και προβλήματα που φέρνει ο Παγκόσμιος Πόλεμος.

Πολιτική, φιλοδοξίες, προσωπικές ανησυχίες και έρωτες, εξελίσσονται σε συνεχή ροή σε όλη την αφήγηση, ενώ παράλληλα η Donnelly μας μεταφέρει ιστορικά στοιχεία, όπως κάνει σε όλα τα βιβλία αυτής της τριλογίας.

Αναμφίβολα, όπως το έχω πει και σε προηγούμενη αναφορά μου, αυτή η τριλογία είναι από τις πιο επιτυχημένες που έχουμε διαβάσει, μιας και η Donnelly μας κρατά το ενδιαφέρον συνεχώς, παρόλο το μέγεθός τους.

Περίληψη

Στην Αγγλία του 1914 απλώνεται η σκιά του επερχόμενου μεγάλου πολέμου, οι γυναίκες μάχονται για το δικαίωμα ψήφου, ενώ ατρόμητοι πρωτοπόροι επεκτείνουν τα όρια του γνωστού κόσμου σε ερήμους και πολικές περιοχές.
Με φόντο αυτήν την ταραγμένη εποχή, η Γουίλα Όλντεν, μια παθιασμένη ορειβάτισσα, δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον Σέιμους Φίνεγκαν ο οποίος της έσωσε τη ζωή σε ένα τραγικό ατύχημα. Ο εξερευνητής Φίνεγκαν προσπαθεί απεγνωσμένα να σβήσει τη Γουίλα απ’ τη μνήμη του, καθώς παντρεύεται μια νεαρή καλλονή. Και ο Μαξ φον Μπραντ, ο όμορφος και έξυπνος Γερμανός εμιγκρές, φλερτάρει γυναίκες της υψηλής κοινωνίας, κρύβοντας τους πραγματικούς του σκοπούς.
Την ίδια ώρα πολλοί ακόμα αγαπημένοι χαρακτήρες από το θρυλικό Τριανταφυλλάκι επιστρέφουν, ενώ η ίδια η αυτοκρατορία του οίκου τσαγιού των Φίνεγκαν θα δοκιμαστεί σκληρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.