Βόλτα στον Βοτανικό Κήπο

Ο Βοτανικός Κήπος είναι ένας τεράστιος χώρος κοντά στην Αθήνα και συγκεκριμένα επί της Ιεράς Οδού. Πλέον ο χώρος προστατεύεται και περιποιείται υπό ιδιωτική πρωτοβουλία.

Βόλτα στον Βοτανικό Κήπο


Τον επισκεφθήκαμε με τα παιδιά την Καθαρά Δευτέρα, με λίγη διστακτικότητα λόγο καιρού, μιας και επικρατούσε πολύ συννεφιά. Από το πρωί φάνηκε πως χαρταετό δεν θα μας άφηνε να πετάξουμε, τουλάχιστον ας μην έβρεχε. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε τον κήπο και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και μάλλον θα το κάνουμε το νέο μας στέκι!



Υπάρχουν πάρα πολλές διαδρομές για να περπατήσεις και παντού ταμπέλες για να μην χαθείς. Κατά διαστήματα υπάρχουν χώροι κατάλληλοι για πικ-νικ, με τραπεζάκια και καρέκλες, όλα κατασκευασμένα από κορμούς δέντρων. Δεν θα βρεις τίποτα παράταιρο από το φυσικό περιβάλλον, όλα εναρμονισμένα και περιποιημένα, μα πάνω από όλα πεντακάθαρα! Φαίνεται πως το προσωπικό του κήπου έχει προσέξει πολύ το περιβάλλον, μιας και τα φυτά, επιλεγμένα από τον Ελλαδικό χώρο, την Μεσόγειο και άλλες περιοχές, μεγαλώνουν και αναπτύσσονται μόνα τους, με την βοήθεια του ειδικού προσωπικού. Ο χώρος του δάσους καθαρίζεται επιμελώς από ξερόχορτα και φύλλα για να διατηρηθεί υγιές.


Το μεράκι φαίνεται στις λεπτομέρειες, όπως μια γέφυρα φτιαγμένη από έναν τεράστιο κορμό δέντρου! Εδώ, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και πρέπει να ανέβηκαν-κατέβηκαν καμιά δεκαριά φορές!

Αξίζει να περπατήσετε τις διάφορες διαδρομές του κήπου. Παντού υπάρχουν δέντρα και φυτά με ταμπελάκια με την ονομασία τους. Χώροι έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με το είδος των φυτών. Λιμνούλες με ψάρια και φυτά, διάσπαρτες.







Εντυπωσιάστηκα πολύ από τα πολλά δέντρα Μπαμπού! Δεν είχα ξανά δει από κοντά αυτά τα φυτά και πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακά στο φυσικό τους περιβάλλον! 
Λες και είσαι στην Άπω Ανατολή!



Οι αμυγδαλιές έχουν αρχίσει να ανθίζουν! Φανταστείτε πως θα είναι ο κήπος την Άνοιξη,
όταν όλα θα είναι ανθισμένα και θα μοσχοβολάνε!

Νιώθεις πως είσαι κάπου απομακρυσμένα από την πόλη, πραγματικά μέσα σε ένα άγριο δάσος, όπου υπάρχει περίπτωση να δεις και ορισμένα ζώα που ζουν εκεί.
Ίσως... να νιώσεις και μια μαγεία... μπορεί να ξεπεταχτεί κάποιος νάνος, ή νεράιδα, ή ξωτικό!

Η αλήθεια δεν θέλαμε να φύγουμε. Στην επιστροφή, σταματήσαμε στο κυλικείο που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκου, για ένα καφέ και ένα σνακ. Τα παιδιά έπαιξαν στις κούνιες και με βαριά καρδιά ήρθε η ώρα της επιστροφής.


Όπου κι αν πάμε μια γατούλα θα την βρούμε ...ή θα μας βρει!

Κι όλα τα παραπάνω, πολύ πολύ κοντά μας στην Αθήνα! Ακριβώς πάνω στην λεωφόρο της Ιεράς Οδού!
Ο χώρος του κήπου είναι διαθέσιμος για σχολεία και εκπαιδευτικούς, καθώς και για άλλες εκδηλώσεις όπως πάρτι! Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του Βοτανικού Κήπου μπορείτε να δείτε στην σελίδα του http://www.diomedes-bg.uoa.gr .


2 σχόλια:

  1. Λέω εδώ και μήνες πως πρέπει να πάμε και όλο κάτι γίνεται και το αναβάλλουμε. Για να μας δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά αξίζει να το επισκεφθείτε. Λογικά, την Άνοιξη, να είναι καλύτερος και ο καιρός, θα ξανά πάμε, ελπίζουμε να κάνουμε και πικνικ! Εάν αρέσει στα παιδιά η φύση, η εξερεύνηση, θα ξετρελαθούν!

      Διαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.