10 μυθιστορήματα για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία μυθιστορήματα και μη, με αναφορές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εδώ σας παρουσιάζω 10 μυθιστορήματα που έχω στην βιβλιοθήκη μου, βασισμένα σε αληθινά γεγονότα, ντυμένα με την μυθοπλασία.

10 μυθιστορήματα για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Kalli's Blog. BookLoverGR.


Από πάνω προς τα κάτω λοιπόν έχουμε:


Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα, ένα βιβλίο ημερολόγιο γραμμένο από μία έφηβη κατά την διάρκεια του πολέμου. Πρόσφατα, είδα και την ταινία στο Netflix Άννα Φρανκ, η καλύτερή μου φίλη. Αναζητήστε την.

Μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα κατά την διάρκεια του πολέμου, αυτή τη φορά από την μεριά μίας ιστορίας κατασκοπίας με πρωταγωνίστριες εκπαιδευμένα κορίτσια για αυτό ακριβώς τον λόγο. 

Εδώ έχουμε μία ιστορία που εξελίσσεται από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. "Ζωή δεν είναι να προχωράς, ζωή είναι να αντέχεις"

Βρισκόμαστε στην Αγγλία κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μία μυστική αποστολή γεμάτη αγωνία, μυστήριο που θα κρίνει την μοίρα της Αγγλίας.

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος επηρέασε σημαντικά όλο τον πλανήτη, άμεσα ή έμμεσα. Εδώ μεταφερόμαστε στην Νέα Υόρκη, όπου η καθημερινότητα επηρεάζεται από τις επιπτώσεις του πολέμου. 

Βιβλίο από την σύγχρονη παιδική λογοτεχνία που μπορεί να διαβαστεί άνετα και από έναν ενήλικα. Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού βλέπουμε την ζωή του να αλλάζει δραματικά.

Λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είμαστε στην Αλεξάνδρεια, στην ελληνική κοινότητα, και συγκεκριμένα γύρω από Έλληνα ποιητή, τα κοσμοπολίτικα σαλόνια και τις κακόφημες συνοικίες. 

Μία από τις αγαπημένες μου ιστορίες αγάπης εν μέσω Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Έχει γίνει και ταινία με αγαπημένους μου ηθοποιούς.

Σε αυτό το μυθιστόρημα γνώρισα την ελληνόφωνη Καλαβρία στην Ιταλία. Φυσικά επηρεάζεται η καθημερινότητα των κατοίκων και οι προσωπικές σχέσεις κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και φτάνουμε μέχρι το σήμερα.

Από τα τελευταία βιβλία που διάβασα σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και από τα πιο συγκλονιστικά ίσως, βασισμένο σε μαρτυρίες ανθρώπων που επιβίωσαν από το Άουσβιτς. 


Έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά; Ξεχωρίζετε κάποιο και γιατί; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.