Η βόλτα στο "Χωριό του Άη Βασίλη"...

...ήταν απογοητευτική!

Στο Φάληρο, στο ΣΕΦ, σε ένα χώρο μέσα στις εγκαταστάσεις είχαν φτιάξει ένα χωριουδάκι το οποίο περισσότερο έμοιαζε με παιδότοπο. Κατασκευές από φελιζόλ, πρόχειρες. Σπιτάκια και λουλουδάκια τριγύρω. Μία μικρή γεφυρούλα. Σε ένα σπιτάκι ο Άη Βασίλης για να βγάλουμε φωτογραφίες όπου έδινες 10 ευρώ!

Τριγύρω παιχνίδια, όπως τρενάκι στο οποίο το εισιτήριο ήταν 2 ευρώ για κάθε παιδάκι, ο συνοδός δεν πλήρωνε. Το ευχαριστιόσουν μιας και έκανε πολλές βόλτες. Τραμπολίνο, το εισιτήριο ήταν 3 ευρώ νομίζω, όπου κι εκεί έκανε το παιδάκι πολύ ώρα, σίγουρα πάνω από 15 λεπτά με μισή ώρα. Λίμνη με βαρκούλες πάπιες που τις οδηγούσες. Παιδότοπος με φουσκωτά, το εισιτήριο ήταν 5 ευρώ για κάθε παιδάκι, και καθόσουν όσο ήθελες. Ένα μικρό καρουζέλ. Παγοδρόμιο. Τριγύρω πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια που ξεκινάνε με νόμισμα. Και μερικά περίπτερα με προϊόντα Χριστουγεννιάτικα και μη. 


Ο παιδότοπος ήταν απογοητευτικός, μιας και πέρα από τα φουσκωτά που είχαν τοποθετηθεί, δεν είχαν καλύψει τις κολώνες, το πάτωμα με το ειδικό αφρώδες υλικό. Φύλαξη δεν υπήρχε, ούτε πόρτα για να μην βγαίνει το παιδάκι. Υπήρχαν καρέκλες και τραπεζάκια για τους συνοδούς βέβαια.

Σε όλον τον χώρο, παρόλο που ήταν κλειστός έκανε πολύ κρύο. Υπήρχε καντίνα για σνακ και ποτά, αλλά ειλικρινά ήταν αίσχος. Το λιγότερο που μπορώ να πω. Μιας και το κρουασάν σε συσκευασία που πήραμε ήταν μπαγιάτικο. Πολύ πρόχειρα φαγητά και καθόλου φρέσκα. 

Για να βρούμε την είσοδο ψάχναμε και πηγαίναμε ρωτώντας μιας και δεν είχε καμιά ιδιαίτερη ταμπέλα. Τουλάχιστον τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν χωρίς να αντιληφθούν καμία ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ "Χωριό Άη Βασίλη" και "Παιδότοπου-Λούνα Πάρκ".

Όσοι το έχετε ακούσει καλύτερα να μην πάτε. Μπορεί τα παιχνίδια για παιδιά να είναι οικονομικά αλλά σαν χώρος, κατασκευή και κλίμα δεν είναι καθόλου ωραίο. Σε όλους σχεδόν τους Δήμους έχουν στήσει σε πλατείες παιχνίδια που ίσως να αξίζουν περισσότερο. 

Στον Δήμο μας, απέναντι από το Δημαρχείο έχουν στήσει παιδότοπο, παγοδρόμιο, τρενάκι, τραμπολίνο και τραπεζάκια με καρέκλες. Πληρώνεις εκεί που θέλει να παίξει το παιδάκι. Ο παιδότοπος συγκεκριμένα έχει 5 ευρώ το παιδάκι για όλη την ημέρα. Σε σχέση με αυτό που είδαμε στο ΣΕΦ που υποτείθετε ήταν το "Χωριό του Άη Βασίλη", προτιμώ την πλατεία δίπλα στο σπίτι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.