Γιατί δεν χάνω βάρος;

Πολλές φορές δεν ξέρουμε γιατί παίρνουμε κιλά ενώ κάνουμε δίαιτα, γυμναστική, ότι μπορούμε να φανταστούμε. Ίσως δεν έχουμε κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις. Η Σοφία και η Χαρά είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. 

Η Σοφία δεν ήξερε γιατί δεν έχανε κιλά αλλά αντιθέτως έπαιρνε μέχρι που επισκέφτηκε τον κατάλληλο γιατρό. Διαβητολόγο-ενδοκρινολόγο μετά από προτροπή μίας θεία της, και έμαθε ότι πάσχει από βουλιμία λόγο χαμηλού ζακχάρου. Πλέον ακολουθεί ειδική διατροφή η οποία την βοήθησε όχι μόνο να χάσει κιλά, 10 κιλά σε 2 μήνες όπως μας είπε, αλλά και να αλλάξει όλες τις διατροφικές της συνήθειες. 

Η φίλη μου, η μαμά Χαρά, είχε κι εκείνη πρόβλημα με το βάρος της. Έκανε πολλές δίαιτες, μόνη της με διαιτολόγο αλλά δεν κατάφερνε να χάσει. Ακόμη κι όταν δεν έτρωγε πάχαινε. Μέχρι που σε μία συνάντηση με την ψυχολόγο συζήτησαν το  θέμα αυτό και της έδωσε άλλη κατεύθυνση. Την κατεύθυνση της ψυχολογίας του φαγητού! Δηλαδή, τι σκέφτεται όταν τρώει. Η ψυχολογία επίσης παίζει μεγάλο ρόλο στον μεταβολισμό μας.

Οπότε επανέρχομαι σε αυτό που είπα πριν, όταν γνωρίσεις ακριβώς το πρόβλημα, γνωρίζεις και την λύση!



"Πάχαινα όλη την ώρα και δεν ήξερα τον λόγο. Έκοψα την ζάχαρη, ελάχιστους υδατάνθρακες, καθόλου τηγανιτά. Δεν έτρωγα πολύ αλλά δεν πείναγα καθόλου! 


Η δίαιτα που ακολουθώ είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και ζάχαρα. Μαύρο ψωμάκι, λίγο ζαμπόν, γιαουρτάκι με χαμηλά λιπαρά, αμύγδαλα, πράσινη σαλάτα σε συνδυασμό με ψάρι ή κρέας, τσάι πράσινο φακελάκια.


Έχω ακόμη να χάσω αρκετά, αλλά ήδη νοιώθω πολύ καλύτερα. 


Όταν ξέρεις ακριβώς γιατί δεν χάνεις κιλά τότε βρίσκεις και την λύση. Ο κατάλληλος γιατρός θα σου κάνει ακριβώς τις εξετάσεις που πρέπει για να εντοπιστεί το πρόβλημα.


Είναι κρίμα να παλεύουμε μόνοι μας και να κάνουμε πειραματισμούς που ενδεχομένως να μην μας κάνουν και καλό. "

Ένα ωραίο "κόλπο" για τα λαχανικά που μας είπε η Σοφία, είναι να τα βάζει στην τοστιέρα. Γίνονται πεντανόστιμα και υγιεινότατα!

Το να συστήνεις έναν γιατρό είναι μεγάλη ευθύνη. Μιας και δεν ξέρεις ποιός γιατρός είναι κατάλληλος για τον εκάστοτε άνθρωπο. Πολλές φορές μπορεί να έχουμε μείνει ευχαριστημένη από την δική μας περίπτωση αλλά καλό θα είναι να μην κολλάμε σε έναν. Το αναφέρω γιατί η ελληνική οικογένεια το έχει συνήθειο αυτό :-)

4 σχόλια:

  1. Χμ..... με βάζεις σε σκέψεις!!!!!
    Και εγώ θέλω να χάσω κιλά αλλά δεν τα καταφέρνω!
    Με διαιτολόγους δεν έχω δει και πολλά θετικά αποτελέσματα.
    Μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφτώ και ενδοκρινολόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα! Εάν ο ενδοκρινολόγος μπορεί να συνεργαστεί με τον διαιτολόγο είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός! Οι πληροφορίες αλληλοσυμπληρώνονται! Σου υπενθυμίζω και το θέμα με την ψυχολογία ε; Παίζει ρόλο κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαιτολόγους είχα δοκιμάσει πολλούς, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Έπασχα από βουλιμία/μορφή διαβήτη και κανένας δεν το είχε βρει. Δεν λέω πως οι διαιτολόγοι δεν είναι καλοί, αλλά οι ενδοκρινολόγοι-διαβητολόγοι μπορούν να δουν πράγματα, που οι εξετάσεις των διαιτολόγων, ίσως δεν τα δείχνουν.
    Όσο για τα χρήματα, πήγα σε ιδιωτικό γιατρό, όχι του ταμείου και μου πήρε τα ίδια χρήματα όσα μου έπαιρνε η διαιτολόγος.

    *Τσάι του βουνού είναι πολύ καλύτερο για τον οργανισμό, αλλά για κάποιον που δεν μπορεί να έχει μαζί του, μία καλή λύση είναι τα φακελάκια.
    Όμως όταν δεν είχα το περιθώριο να βράσω φακελάκια τσάι, είχα ένα μικρό μπουκαλάκι με απόσταγμα πράσινου τσαγιού (αγορασμένο από φαρμακείο) στην τσάντα μου κι έριχνα λίγες σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό κι έπινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.