Γυναίκες, οι πολυμήχανες!

3:25 μ.μ.
Μιας και Πρωτομαγιά σήμερα, έπρεπε να αναρτήσω στεφάνι λουλουδάτο, πολύχρωμο, όπως τα ιστολογιά σας. Πραγματικά φαίνονται απίφανα και ευωδιαστά. Ίσως να έπρεπε να αναρτήσω την σημασία της Πρωτομαγιάς. Αλλά όσοι με ξέρετε, θα έχετε αντιληφθεί ότι γράφω παρορμητικά και χωρίς πολλή σκέψη. Γι' αυτό θέλω να γράψω για ένα άλλο θέμα. Το οποίο εδώ και λίγο καιρό το δουλεύω στο μυαλό μου αλλά ήρθε η ώρα να το αποτυπώσω και ηλεκτρονικώς.

Εν μέσω κρίσης λοιπόν όλοι οι άνθρωποι έχουν βυθιστεί σε μελαγχολία, σε άγχος και ανασφάλεια. Οι οικογένειες τα βγάζουν δύσκολα πέρα και όλο και πιο συχνά βλέπω, ακούω, μαθαίνω για κοντινούς ανθρώπους μου που τραβάνε χοντρά ζόρια. 

Μέσα σε όλο αυτό όμως, οι γυναίκες πάντα βρήσκουν τον τρόπο και επιβιώνουν και φροντίζουν τις οικογένειές τους όσες έχουν. Θα εργαστούν από το σπίτι. Θα βρουν διεξόδους πέρα από την τυπική εργασία. Ότι μπορούν για να επιβιώσει η οικογένεια. Μπορεί ένας άντρας να είναι η κολώνα του σπιτιού, αλλά εάν θέλετε την γνώμη μου η γυναίκα κρατάει με γερά θεμέλια την κολώνα για να μην πέσει το σπίτι. 

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα χτυπάει κόκκινο όταν θέλουμε. Οι γυναίκες μπορούν να είναι πολύπλευρες και πολυμήχανες. Βαστάνε μεγάλη δύναμη που ίσως να μην την έχουμε αντιληφθεί πλήρως ακόμη σε όλο της το μεγαλείο. 

Καταμετρήστε πόσους ρόλους μπορεί να παίξει η γυναίκα στην ζωή της. Είμαι σίγουρη ότι θα γεμίσετε σελίδες. Εν μέσω κρίσης λοιπόν, πιστεύω, πως οι γυναίκες κρατάμε το κλειδί. 

Όραμα; Όνειρο; Χαζομάρα; Πραγματικότητα; 

Πείτε το όπως θέλετε. Για εμένα θα δείξει το μέλλον.


Καλή Πρωτομαγιά και εύχομαι έναν υπέροχο Μάη :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.