Switch off...

8:29 μ.μ.


Εν ελληνιστή ...κλείνω τον διακόπτη. Όχι των φώτων! Αλλά του μυαλού μου. Γίνεται; 

Οι μοντέρνοι καιροί μας κάνουν να τρέχουμε όσο χρόνο κι αν έχουμε στην διάθεσή μας, όσο λίγος και αν είναι ο χρόνος που έχουμε στην διάθεσή μας, για να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Πρέπει να είσαι παραγωγικός, συνεπής, ακόμη περισσότερα από όσο ίσως μπορείς, να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Αλλιώς... κάποιος άλλος είναι διατεθιμένος να το κάνει για εσένα, κι εσύ πας... περίπατο!

Πάντα έτσι ήταν, αναρωτιέμαι;

Θέλω να μιλήσω έστω με γνωστούς και φίλους, να βρεθούμε από κοντά, αλλά αυτό το "ωράριο" υπάρχει σε όλους, κι ομολογώ και σε εμένα αν και είμαι σπίτι, δεν εργάζομαι. Μα πως γίνεται αυτό; Εάν εργαζόμουν δηλαδή, πως θα τα έβγαζα πέρα; Με τόσα πράγματα να γίνουν, άλλα τόσα που περιμένουν να γίνουν και όλα αυτά που θες να γίνουν οι ώρες τις ημέρες φαίνονται όχι απλά λίγες, αλλά μη επαρκείς. 

Μήπως κάτι δεν κάνουμε σωστά;

Δεν μπορεί. Κάτι άλλο θα συμβαίνει. Κάτι δεν κάνουμε σωστά διαφορετικά δεν μπορεί να έχουμε τόσο άγχος και στρες για να τα προλάβουμε όλα. Και επιπλέον, να μην τα προλαβαίνουμε!
Λόγο χαρακτήρα είμαι άνθρωπος της οργάνωσης, του προγράμματος. Παλαιότερα είχα τρομερό πρόβλημα εάν έβγαινα εκτός προγράμματος ή λόγο τρίτων έβγαινα εκτός προγράμματος. Ήθελα να πάντα εκεί που πρέπει, όποτε πρέπει, on time που λέμε! Κι όχι λίγο πριν ή λίγο μετά. Τρομερό κόλλημα!
Μια με την εργασία που υπάρχουν οι απρόβλεπτοι παράγοντες, μια με την οικογένεια που όλοι ξέρουμε ότι όταν έχεις παιδιά το πρόγραμμα πάει περίπατο, μια το ένα μια το άλλο προσαρμόστηκα κι εγώ στα νέα δεδομένα. 


Μέσα σε όλο το χάος πάντα υπάρχει ένα πρόγραμμα όμως, μία οργάνωση. Το κλειδί ίσως είναι να μπορείς να κλείσεις τον διακόπτη (swith off) του μυαλού και να μπορέσεις να αδειάσεις από σκέψεις, έγνοιες, άγχοι και όλα αυτά που σε κρατάνε ξάγρυπνο τις νύχτες, με αποτέλεσμα να υπερ-φορτώνεσαι, να είσαι συνεχώς κουρασμένος και να μην μπορείς όχι να ανταπεξέλθεις σε μία απλή καθημερινότητα αλλά ούτε να σηκωθείς από το κρεβάτι.


Γι' αυτό switch off και reload :-)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.