Mother's day today!


Πότε ακριβώς μπορείς να λέγεσαι μάνα; Από την ώρα την σύλληψης; Από την ώρα που ιατρικά τουλάχιστον θεωρείτε βιώσιμο ένα έμβρυο; Από την ώρα που γεννάς; Από την ώρα που αναλαμβάνεις τις ευθύνες διαπαιδαγώγησης ενός ανήλικου; 

Πότε;

Είναι ένας τίτλος που δεν μένει μόνο στην βιολογική έννοια της λέξης. Είναι ένας τίτλος που βραβεία δεν φτάνουν για να τον εξυψώσουν στο πιο ψηλό βάθρο. Μάνα δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να γίνεις στην πορεία της ζωής σου, αλλά εάν γεννιέσαι μάνα εξ' αρχής. 

Ποιήματα, βιβλία, σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί από αρχαιοτάτων χρόνων για την μάνα. Εκείνη που καθορίζει την εξέλιξη της ζωής σε όλες τις μορφές. Σωματική και πνευματική. 

Μία μάνα που κατέχει όλες τις έννοιες της ιδιότητας της μάνας, για εμένα, κρατά στα χέρια της, ίσως, και το μυστικό της ύπαρξης και της εξέλιξης. 

Πόσες λέξεις θα μπορούσαμε να βάλουμε δίπλα στην λέξη "μάνα" ανοίγοντας ένα λεξικό; 

Ο κάθε ένας από εμάς δίπλα στην λέξη "μάνα" έχει και κάτι διαφορετικό να βάλει. Το σίγουρο είναι ότι μάνα μπορεί να είναι μόνο μία. Εάν είσαι τόσο τυχερός στην ζωή σου, μπορεί να συναντήσεις περισσότερες μάνες για εσένα. 

Κάθε ημέρα του χρόνου πρέπει μια μάνα να γιορτάζει, να της δείχνουν τον σεβασμό, την αγάπη. Μία ημέρα όμως μέσα στον χρόνο, όπως η σημερινή, μπορεί να διοχετεύσει τις σκέψεις και τα αισθήματα όλων μας προς το πρόσωπο που μπορεί να λέγεται μάνα, για τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.

Χρόνια Πολλά μαμά μου. Σ' αγαπώ όπως είσαι.



Κάλλη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.