Θετική Ενέργεια – Πώς να την αφήσετε να μπει στη ζωή σας



«Όλα μου πάνε στραβά, μα γιατί, τί έκανα λάθος; Τί φταίει;», πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί για το λόγο που μας συμβαίνουν απανωτά ενοχλητικά γεγονότα και εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτά! Ή μήπως όντως μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Μια αρνητική αλυσίδα γεγονότων συμβαίνει γύρω μας, στην οικογένειά μας, νεύρα, τσακωμοί, αρρώστιες. Μα τί επιτέλους γίνεται; Με πολύ απλά λόγια υπάρχει συσσώρευση αρνητικής ενέργειας στο περιβάλλον μας, στους δικούς μας ανθρώπους ή σε εμάς τους ίδιους. Όσο δεν «καθαρίζουμε» την ενέργεια αυτή, τόσο τρέφεται από τα αρνητικά συναισθήματα της καθημερινότητας με αποτέλεσμα να μεγαλοποιείται.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα για να το καταλάβουμε καλύτερα: φανταστείτε να μην καθαρίζουμε το σπίτι μας για χρόνια, να μπαίνουν επισκέπτες με τα λερωμένα τους παπούτσια και να πατάνε στα χαλιά μας, να αφήνουν οι συγγενείς που μας επισκέπτονται τα σκουπίδια από το σπίτι τους στο δικό μας, κλπ. Τί θα συμβεί στο κακόμοιρο το σπίτι μας; Πολύ απλά χαμός! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αρνητική ενέργεια στον περίγυρό μας και στο σπίτι μας. Όσο την αφήνουμε να περιφέρεται ελεύθερα, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση.

Μικρές και εύκολες συμβουλές για να έχουμε πάντα θετική ενέργεια γύρω μας χωρίς κόπο!


1) Μαύρη Τουρμαλίνη – Αυτό το υπέροχο αλλά και πάμφθηνο ορυκτό στην κυριολεξία μας σώζει από κάθε είδους αρνητική ενέργεια. Το πολύ να κοστίσει 5 ευρώ αν θέλουμε ένα λίγο πιο μεγάλο κομμάτι. Να προσέχουμε να μην αγοράζουμε επεξεργασμένη γιατί δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα με τη μη φυσική μορφή του πετρώματος.

2) Χαμόγελο – Ανέξοδο και άκρως αποτελεσματικό. Δεν χαμογελάμε γιατί πρέπει αλλά γιατί το νιώθουμε. Κοιτάζουμε τον εαυτό μας στο καθρέφτη δίνοντας το πιο αστραφτερό μας χαμόγελο, γνωρίζοντας ότι κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει κακό.

3) Χαρτάκι για σημειώσεις (Post-it) – Το χρησιμοποιούμε στο σπίτι ή στη δουλειά γράφοντας όμορφα πράγματα, κάτι διαφορετικό για την καινούρια μέρα. Μπορούμε να εμπνευστούμε από κάποιο ποιητή ή να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας για το τί θα γράψουμε.

4) Απαίτηση για θετική ενέργεια με τα λόγια μας – Όταν τα πράγματα έχουν αρχίσει να φεύγουν από τον έλεγχό μας, στην ουσία διατάζουμε την αρνητική ενέργεια να φύγει από τη ζωή μας καλοσωρίζοντας τη θετική ενέργεια. Παράδειγμα: «Φύγε αρνητική ενέργεια για πάντα από το σπίτι μου! Θετική ενέργεια έλα σε μένα και μη φύγεις ποτέ!» Υπάρχει μεγάλη διαφορά να το σκεφτόμαστε μόνο από το να το λέμε! Ο προφορικός λόγος έχει μεγάλη δύναμη, το γνωρίζουμε πολύ καλά από την καθημερινή μας εμπειρία με άτομα που διαπληκτιζόμαστε, πώς δηλαδή τα λόγια τους μας πληγώνουν.


5) Διαλογισμός – Αξίζει να αφιερώσουμε 5 λεπτά την ημέρα για να καθαρίσουμε το μυαλό μας από τις αρνητικές σκέψεις. Καθώς πάρουμε βαθιές αναπνοές να δούμε ένα λαμπρό φως να πλημμυρίζει το σώμα και την ψυχή μας. Εδώ μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του αγαπημένου μας Αγίου ή σε όποια ανώτερη πιστεύουμε ώστε να μας καθοδηγεί και να μας βοηθήσει. Ακούγεται εύκολο; Ναί είναι! Όταν θα ανοίξουμε τα μάτια μας, θα νιώθουμε γεμάτη ενέργεια, ανάλαφροι, γαλήνιοι!

6) Αγάπη – Μια τόσο απλή λεξούλα μπορεί να αλλάξει τα πάντα! Αγάπη αυτόματα σημαίνει θετική ενέργεια στη ζωή μας, γι΄ αυτό τη δίνουμε απλώχερα! 


Guru Zina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.