Happy Dirty Kids


Έχω ξανά ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δυστυχώς βλέπω ότι συνεχίζεται και γίνεται και ειλικρινά απορώ και ερωτώ 'γιατί;'. 

Οι παιδικές χαρές είναι ένας χώρος όπου μπορούν τα παιδάκια να παίξουν και να εξωτερικεύσουν την ενέργεια που έχουν. Ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και στην φύση εφ' όσον αυτό είναι εφικτό, εάν η παιδική χαρά είναι σε κάποιο Άλσος. 

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα. Να μπορούν να κάτσουν κάτω στο χώμα ή στο γρασίδι. Να νοιώσουν ελεύθερα να μπορούν να κινηθούν από τους περιορισμούς που έχουν στο διαμέρισμα. 

Τώρα, φανταστείτε εσάς να φορούσατε τακούνια και καλό βραδινό φόρεμα και να έπρεπε να κυκλοφορήσετε στην αμμουδιά ... Γίνετε; Δεν γίνετε. 

Το ίδιο είναι και για τα παιδάκια στην παιδική χαρά. Θα φορέσουν φόρμες, σορτσάκια, μακό μπλουζάκια, λάστιχο στα μαλλιά για τα κοριτσάκια, αθλητικά παππουτσάκια ή καθημερινά. Ρούχα που σου επιτρέπουν τις κινήσεις και να μην σε νοιάζει εάν λερωθούν. 

Με λύπη μου βλέπω ότι τα κοριτσάκια τα ντύνουν με φορέματα απογευματινά (για να μην πω βραδινά) με κορδελίτσες και δαντέλες, τα μαλλάκια σαν από κομμωτήριο και παππουτσάκια λουστρίνι. Θα πρέπει να κάθονται προσοχή στην κούνια ή στο παγκάκι και να προσέχουν να μην λερωθούν, να μην χαλάσουν τα μαλλάκια τους και προς Θεού να μην κάτσουν κάτω στο γρασίδι ή στο χώμα. Απαράδεκτο.

Ποιό καλές μου μαμάδες και γιαγιάδες απαράδεκτο; Το να θέλει το παιδάκι να παίξει όπως κάθε φυσιολογικό παιδάκι είναι απαράδεκτο; Δηλαδή, το να κάθεται στημένο σε μια καρέκλα είναι φυσιολογικό; Ή το έχετε θεωρήσει το παιδάκι κούκλα που πρέπει να φοράει τα όμορφα ρουχαλάκια του για να δείξει; 

Αγαπητές μου μαμάδες και γιαγιάδες τα παιδάκια θέλουν να λερωθούν, να εξερευνήσουν. Έτσι είναι υγιεί και ευτυχισμένα. Αποδεχτείτε το επιτέλους. 

3 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτα.Ευτυχισμενα παιδια ειναι τελικα τα παιδια που ειναι ελευθερα να παιξουν.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ευτυχισμένα παιδιά είναι αυτά που είναι ελεύθερα να παίζουν, αυτό έχω καταλάβει από την κόρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλωστε στο σπίτι δεν έχουμε μπάνιο και πλυντήριο; Έχουμε!!!
    Οπότε; Αφήστε τα πιτσιρίκια να γίνουν dirty!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.