Φόρεσε το καλύτερό σου χαμόγελο.

1:04 μ.μ.
"Αληθινός φίλος είναι αυτός που ξέρει οτι κάτι σου συμβαίνει
ακόμη και αν εχεις φορέσει το μεγαλύτερο χαμόγελο
στο πρόσωπο σου"




Το παραπάνω το διάβασα στο facebook σε μια ενημέρωση κατάστασης ενός φίλου. Μερικές φορές κάποια πράγματα που γίνονται είναι σαν να γίνονται επίτηδες λόγο της κατάστασης που εσύ προσωπικά περνάς. Σας το Σύμπαν να συνομωτεί για αυτό το λόγο. Αρκεί να έχουμε εμείς τα μάτια μας ανοιχτά για να δούμε τα σημάδια.

Πολλές φορές έχω έρθει και έχω αναρωτηθεί σχετικά με το θέμα "βοήθεια"

Είτε την χρειάζεσαι εσύ είτε κάποιος γνωστό σου, περιμένεις να στην ζητήσουν για να παρέχεις βοήθεια ή την προσφέρεις με άμεσο ή έμμεσο τρόπο; 

Πάντα ήμουν και είμαι φαν της παραπάνω ενημέρωση κατάστασης του φίλου από το facebook. Μερικές φορές τα καταφέρνω κάποιες πάλι όχι. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε ψυχολογική είτε πρακτική. 

Δεν μπορώ να μην με πιάσει το παράπονο μερικές φορές όμως. Άνθρωποι ξεχνάνε ή απλά δεν είσαι στις προτεραιότητές τους. Έτσι είναι η ζωή όμως. Είναι μικρή και καλό είναι να την χαρούμε όσο μπορούμε. 

Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, ή εάν πραγματικά θα ήθελα να μάθω. Όμως ανέκαθεν ζούσα για το τώρα και το άμεσο μέλλον. Δυσκολευόμουν να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. 

Φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και δείτε λίγο πιο φλου τα πράγματα γύρω σας και χαλαρώστε. 



Υ.Γ. έλειψα αρκετό διάστημα, χάθηκα από φίλους και γνωστούς, ευχαριστώ πολύ όμως όλους όσους με είχαν πάντα έννοια και με σκέφτηκαν, ήταν δίπλα μου είτε πρακτικά είτε πνευματικά

1 σχόλιο:

  1. Πολλές φορές οι φίλοι είναι δίπλα σου, αλλά σε βοηθούν με τον τρόπο τους, σέβονται δηλαδή την ανάγκη σου να εμφανίζεις ένα μεγάλο χαμόγελο πάνω από τον πόνο, γιατί αυτό δείχνει πως θες να μείνεις μόνος και μόνος να περάσεις ό,τι σε απασχολεί. Μην τους παρεξηγείς, κανείς δεν μπορεί να ξέρει απόλυτα τι φυλάς καλά μέσα σου, πόσο μάλλον όταν είσαι γυναίκα, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν.
    Νομίζω πως τελικά ο αληθινός φίλος είναι αυτός, ο οποίος ξέρεις ότι είναι δίπλα σου, ακόμα και όταν κάθεται σιωπηλός πίσω σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.