Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο!

10:18 π.μ.
Το παρακάτω περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα μέσα σε χώρο του σχολείου την ώρα που διεξαγόταν κανονικά το μάθημα. Το μεταφέρω όπως μου το μετέφερε μια μαμά...


"Έχει ένα συμμαθητή το παιδί μου, με οικογένεια με προϊστορία όχι τόσο καλή,
και την Πέμπτη πέταξε ένα μολύβι σε ένα συμμαθητή του και του χτύπησε το μάτι.
Το πήρε η δασκάλα από το χέρι να το βγάλει έξω, δεν ήθελε, με τα πολλά πήρανε τη μαμά του τηλέφωνο και ήρθε να της μιλήσει η διευθύντρια.
Της είπαν τα σχετικά, πήρε το παιδί και πήγε σπίτι.
Και το παιδί της είπε στο σπίτι. Και το παίρνει το παιδί ο αδερφός του, χτυπάει το κουδούνι του σχολείου και λέει θέλω να μιλήσω στη διευθύντρια και μπαίνει μέσα στην τάξη του γιου μου.
Βουτάει τη δασκάλα από το μαλλί τη σέρνει έξω στην αυλή και την αρχίζει στο ξύλο.
Τα μισά παιδάκια να κλαίνε τα άλλα μισά να τσιρίζουν.
Κατεβαίνει η διευθύντρια και την πιάνει και αυτή στα χαστούκια και της πετάει το τηλέφωνο στον τοίχο.
Χαμός."

Και ρωτάω, γιατί η πόρτα του σχολείου άνοιξε εν ώρα μαθήματος; Γιατί δεν τον παίρνουν αυτόφωρο τον αδερφό από την στιγμή που γνωρίζουν τον σπίτι; Γιατί τα παιδιά μας θα πρέπει να μαθαίνουν την βία από τόσο μικρή και τρυφερή ηλικία; Αυτά τα παιδάκια πως ξανά πάνε σχολείο;

Ερωτήσεις που θα ήθελα κάποια στιγμή να απαντηθούν αλλά ακόμη περισσότερο να γίνει πράξη η ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία!

Και για να συμπληρώσω, έχουν γίνει καταγγελίες, ασφαλιστικά μέτρα, κλπ κλπ. Λέτε να υπάρξει αποτέλεσμα;

10 σχόλια:

  1. Και εγώ ρωτάω επίσης!!! Πως ο υπεύθυνος του σχολείου ανοίγει την πόρτα του σχολείου εν ώρα μαθήματος χωρίς να ελέγξει ποιος είναι; Αυτό στο σχολείο της κόρης μου είναι ανεπίτρεπτο!!!! Αν δεν μπορεί η διευθύντρια πάντα τσεκάρει αυτός που έχει το κυλικείο!!!!! Νομίζω διάβασες τους κανόνες του σχολείου μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση της διευθύντριας ήταν ότι δεν γίνεται να μην ανοίξει την πόρτα μιας και το παιδί είναι μαθητής του σχολείου. Είχε ελέγξει ποιός είναι στην πόρτα δηλαδή. Αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρειάζεται πολύ υπομονή απο εδώ και πέρα (και χρήματα) για να λειτουργήσει η δικαιοσύνη και να προστατευθούν οι άμεσα -και μη- εμπλεκόμενοι... Δυστυχώς, στην Ελλάδα η κοινωνική πρόνοια και η δικαιοσύνη λειτουργούν τρομερά αργά, με αποτέλεσμα ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ να μην υπάρχει πρόληψη τέτοιων περιστατικών αλλά να γίνεται πρώτα το κακό και πάλι όλα να 'κολλούν' σε γραφειοκρατικές λεπτομέρειες...
    I know...i've been there...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ξέρετε πάντως ότι ξέρεις παίζει και η αποβολή από το σχολείο με ομόφωνη απόφαση διευθυντή και πρωτοβάθμιας..... δεν χρειάζεται υπογραφές γονέων..... Αρκεί να θέλει ο διευθυντής να το προχωρήσει το θέμα. Ελπίζω και η δασκάλα να μην το αφήσει!!!
    Το παιδί είναι παιδί και βλέπει συμπεριφορές στο σπίτι και αντιγράφει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς έχουν ξεφύγει τα πράγματα!!!! Ακούω διάφορες τρελές ιστορίες από άλλους γονείς και φρικάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω για το θέμα "άνοιγμα πόρτας" Στο μπαμπά/ αδερφό μαθητή εννοείται θα ανοίξω...Που να φανταστείς...

    Ελπίζω να μη το αφήσει έτσι η συνάδελφος. Πολλά ακούω τελευταία.
    Δε μου φταίει σε κάτι το παιδάκι αλλά έχω 20 εκεί μέσα και αυτά επίσης δε φταίνε σε τίποτα να εκτίθενται σε κινδύνους. Και τι να πρωτοπρολάβεις ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα πρέπει πλέον σε όλα τα σχολεία να μπει φύλακας την ώρα που λειτουργούν. Όχι η κυριούλα του κυλικείου ... Φύλακας! Ιδιωτική αστυνομία ή μη. Εκεί φτάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άννα θα ανοίξετε πόρτα σε μαθητή εν ώρα μαθήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.