Κηπουρική με τα παιδιά

3:13 μ.μ.

Είναι τόσο όμορφο όταν στις δραστηριότητες είτε εντός είτε εκτός σπιτιού συμμετέχουν όλοι, και ένα παραπάνω όταν μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά. 


Δεν είναι λίγες οι φορές που "πέφτουμε στην παγίδα" εμείς οι γονείς και λέμε ότι τα παιδιά είναι πολύ μικρά ακόμη για να κάνουν "αυτό" ή "εκείνο". Στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν πολλά παραπάνω εάν τα αφήσουμε λίγο πιο ελεύθερα. Είχα ξανά ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι σε άλλη ανάρτηση στο παρελθόν.

Σήμερα όμως, κάναμε κηπουρική στο μπαλκόνι με τα παιδιά!!

Είχαμε εδώ καιρό (κάνα-δυο χρόνια) μερικούς βολβούς τουλίπας. Μας είχαν δώσει μερικά κλαράκια από Αλεξανδρινά. Έχουμε και μερικούς σπόρους για ντοματούλες. Μετά το φαγητό πήγαμε με την κόρη και προμηθευτήκαμε ζαρντινιέρα και χώμα. Τα κουβαλήσαμε σπίτι και στρωθήκαμε στην εργασία. Η μαμά έστρωσε το χώμα και τα παιδιά και τα δύο έβαλαν τους βολβούς στο χώμα κατά διαστήματα. Ανάμεσα βάλαμε από ένα κλωναράκι Αλεξανδρινό για ποικιλία.

(Οι βολβοί τοποθετούνται με την μύτη προς τα πάνω. Σε βάθος περίπου 5εκ από την επιφάνεια. Δεν θέλουν άμεσο φως.)

Τα χεράκια λερωθήκανε, αλλά το κατά ευχαριστηθήκαμε! Ελπίζουμε μόνο να πιάσουν και να μην έχουν ξεραθεί τόσο πολύ στο εσωτερικό τους οι βολβοί. Σε μερικές εβδομάδες εύχομαι να σας έχω φωτογραφίες και ευχάριστα νέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.