Καλή σχολική χρονιά!

10:10 μ.μ.
Είναι 21:58 ακριβώς.
Στις 8:00 το πρωί θα χτυπήσει το ξυπνητήρι. Θα ξυπνήσω τα παιδιά για να ετοιμαστούν για την 1η ημέρα στο σχολείο! Δεν είναι μια οποιαδήποτε πρώτη ημέρα. Είναι η 1η φορά που θα πάει Νήπιο ο γιος μου και 1η Δημοτικού η κόρη μου!

Είχαμε πάει την Δευτέρα και προμηθευτήκαμε τις τσάντες για τον κάθε έναν. Επιλέξαμε βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας. Φέτος κάναμε την διαφορά και αποφύγαμε πολυκαταστήματα, απρόσωπα και πολύ πιο ακριβά! Βρήκαμε πολύ πολύ οικονομικές τσάντες και γνωρίσαμε και υπέροχους ανθρώπους!

Μπορώ να εξομολογηθώ κάτι πολύ μικρό που με έκανε τόσο περήφανη σαν μαμά για τα παιδάκια μου... όταν μπήκαμε στο βιβλιοπωλείο νόμιζα πως τα παιδιά θα θέλανε τα πάντα, ότι βλέπανε! Όμως ήταν και τα δύο συγκρατημένα. Διαλέξαμε αυτά που έπρεπε να έχουμε σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και της κοπέλας. Χαρές και ενθουσιασμός όταν βάλαμε στους ώμους την άδεια μέχρι στιγμής τσάντα!
-Κι αυτό το λέω ως -εξομολόγηση- γιατί συνήθως τα περισσότερα παιδάκια ενθουσιάζονται τόσο πολύ ή είναι τόσο καλομαθημένα που ζητάνε τα πάντα και εάν δεν τα έχουν θυμώνουν και γκρινιάζουν.-

Φέτος θα νοιώσουν πολλές αλλαγές και τα δύο. Δεν θα είναι πλέον συνέχεια μαζί. Δεν θα κάνουν τα πάντα μαζί. Θα αποκτήσουν διαφορετικούς φίλους. Διαφορετικές εμπειρίες. 

Κάτι τέτοιες στιγμές είναι ορόσημο τόσο στα παιδιά όσο και σε εμάς τις μαμάδες.

Ίσως πάλι να είμαι εγώ τόσο ενθουσιασμένη! Ίσως πάλι και όχι!

Καλό ξεκίνημα σε όλα τα παιδάκια!!



7 σχόλια:

  1. Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά!!! Ωραία να νιώθεις περήφανη μάνα για τα παιδιά σου που δεν σκούζουν σαν τρελά μέσα στα μαγαζιά,χιχι!!! Σας εύχομαι καλή δύναμη... όλους! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!! Να ευχηθώ και σε εσάς το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή κυρίως στο πρωτάκι σου που θα κάνει μια καινουργια αρχή!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή να έχετε! Θα τα πάνε μια χαρά τα αδερφάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ Βέρα!! Ώρα να απαγκιστρωθεί το μικρό από το μεγάλο και νομίζω πάμε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.