Δύο εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές ~ Κάλη από Ανθομέλι

9:25 π.μ.
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι... που λέει και το τραγούδι... και όλοι μας βρισκόμαστε σε πυρετό προετοιμασιών για τις γιορτές. Φτιάχνουμε διάφορες κατασκευές, δοκιμάζουμε καινούργιες συνταγές, ψάχνουμε πρωτότυπα δώρα... τελικά αυτό δεν είναι, εκτός των άλλων, τα Χριστούγεννα; Μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα, να βρεθούμε με φίλους και συγγενείς και φυσικά να ξαναβρούμε την χαμένη παιδική μας αθωότητα. 


Ετσι, κι εγώ με την οικογένειά μου... προσπαθούμε να βρούμε τρόπους με χαμηλό κόστος να κάνουμε το σπίτι μας και την ζωή μας λίγο πιο τσαχπίνικη και όμορφη για να δεχτούμε τους φίλους μας αυτές τις γιορτινές και άγιες ημέρες! Και επειδή το θέμα μπάτζετ προβληματίζει όλους μας, σας έχω δύο εύκολες και όμορφες κατασκευές για να αξιοποιήσετε όλα σας τα στολίδια και να κάνετε και μια αλλαγή στο ντεκόρ σας. 

Κατασκευή Νο. 1

Οχι, πείτε την αλήθεια, πόσες μπάλες βγάζετε σε αχρηστία κάθε χρόνο είτε επειδή τις βαριέστε ή είτε επειδή δεν ταιριάζουν πλέον με το καινούργιο σας ντεκόρ. Σας έχω την λύση... αρκεί φυσικά να ταιριάζουν και λίγο μεταξύ τους. 

Φτιάξτε ένα στεφάνι από μπάλες και στολίστε το σπίτι σας με μηδέν κόστος. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία συρμάτινη κρεμάστρα την οποία θα ανοίξετε με μία πενσούλα και μετά θα δημιουργήσετε και το στρογγυλό σχήμα του στεφανιού. Αν είστε αδύναμη... βάλτε τον άντρα σας να το κάνει.. αυτό έκανα εγώ,χιχι!


Εδώ πρέπει να πω ότι θα χρειαστείτε αρκετές μπάλες...σίγουρα καμιά τριανταριά... μην σας ξεγελάει το μέγεθος. Προτείνω μικρές και πολλές παρά μεγάλες και λίγες!

Την συγκεκριμένη κατασκευή την έκανα πέρσι αλλά δυστυχώς δεν ήξερα που να την βάλω μιας δεν είχα καμία έμπνευση. Φέτος όμως στολίσαμε το κουρτινόξυλο με μια πράσινη γιρλάντα, βάλαμε μια όμορφη κορδέλα στο στεφάνι και το κρεμάσαμε στο κέντρο. Δεν έγινε άσχημο! Τι λέτε; 



Κατασκευή Νο 2

Μπορεί οι κάρτες που λαμβάνουμε πια κάθε χρόνο να είναι πολύ λιγότερες από παλιά μιας και οι ψηφιακές ευχές τις έχουν αντικαταστήσει... ωστόσο όλο και κάτι κάρτες θα έχετε από παλιά με συναισθηματική αξία. Τι λέτε να τις αξιοποιήσετε;

Θα χρειαστείτε αρκετά μέτρα κορδέλα (2-3 σίγουρα), κόλλα μπλου τακ (μην χρησιμοποιήστε ταινία διπλής όψης... σε εμένα δεν έπιασε!) και τις αγαπημένες σας κάρτες. 

Τα πράγματα απλά. Σχηματίστε ένα αστέρι με την κορδέλα και στολίστε το με τις κάρτες είτε κολλώντας τες με μπλου τακ είτε με μικρά μανταλάκια. Φυσικά κάθε άλλη διακόσμηση δεκτή! Το δικό μας δεν βγήκε και ολόισιο αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά αξιοπρεπές. Τι λέτε; 


Αυτά από εμάς! Ελπίζω να σας άρεσαν οι κατασκευές μας και αν δεν τις κάνετε φέτος να τις βάλετε προς σκέψη για του χρόνου!

Φυσικά να ευχαριστήσω και την φίλη Κάλλη για την φιλοξενία και να σας ευχηθώ  να έχετε τα πιο υπέροχα και γλυκά Χριστούγεννα. Οσο για τη νέα χρονιά... εύχομαι όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στο κεφάλι μας φίλοι μου!!!


Να ευχαριστήσω πάρα πολύ την φίλη Κάλη για αυτήν την ανάρτηση που μου έδωσε και τις τόσο υπέροχες και πρακτικές ιδέες που μοιράστηκε μαζί μας!
Επισκεφθείτε την σελίδα της Κάλης και της Κατερίνας και ανακαλύψτε πολλές υπέροχες ιδέες ακόμη!

1 σχόλιο:

  1. Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά η Κάλλη μας φιλοξενεί στο blog της! Είναι μεγάλη μας χαρά!
    Κατά δεύτερον να πω πως την δεύτερη κατασκευή της αδερφής μου δεν την είχα δει μιας και μένει μακριά! Είναι πράγματι μια πολλή ωραία ιδέα!
    Τις μπάλες με τι τις στερεώσατε;
    kathy by anhtomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.