Σοκολατοκαραμελομπάρες! ...μμμμ!!!!

11:31 π.μ.

Γλυκάκι νοστιμάκι! Θέλει λίγη διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και για ακόμη μία φορά θα είστε η καλύτερη μαμά/ καλύτερος μπαμπάς του κόσμου!



ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1 πακέτο Βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ.τσ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
8 κ.σ. βούτυρο
400 ml ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού (γλυκόζης - εγώ χρησιμοποιώ το HAI)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
340 γρ σοκολάτα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο Θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ταψί το οποίο το έχουμε καλύψει με αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να καλύπτουμε με το φύλλο πάνω από τις άκρες. Στη συνέχεια αλείφουμε το αλουμινόχαρτο με βούτυρο.

Για τη βάση μας:
Με το μίξερ μας , ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο ώσπου να έχουμε ένα εύθρυπτο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί μας, το πατάμε για να ισιώσει και το ψήνουμε για 20-22 λεπτά, ή μέχρι να έχει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα γύρω από τις άκρες. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για το στρώμα καραμέλας:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο να λιώσει (8 κουταλιές της σούπας). Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το σιρόπι καλαμποκιού. Χτυπάμε καλά μέχρι το βούτυρο να ενσωματωθεί στο μείγμα. Το βάζουμε στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία φροντίζοντας να ανακατεύουμε το μείγμα κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αρχικά θα φαίνεται σαν κάτι να πήγε στραβά. Τελικά το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και θα αλλάξει χρώμα σαν της καραμέλας βουτύρου. Χύνουμε το στρώμα καραμέλας πάνω την ψημένη βάση και το αφήνουμε να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου. (Αν βιάζεστε βάλτε το στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα).

Για το στρώμα της σοκολάτας:
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω στο στρώμα καραμέλας (το οποίο είναι κρύο ήδη), πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Το βάζουμε στη συνέχεια στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς για περίπου 30 λεπτά.

Τραβάμε με το αλουμινόχαρτο όλο το περιεχόμενο έξω από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

2 σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.