Μαμά, δεν μου αρέσει....



Αλήθεια,πόσες φορές εμείς οι μανούλες έχουμε ακούσει αυτή την φράση;;;
''Μαμά δεν μου αρέσει'' !!!


Σχεδόν όλα τα παιδιά δυσκολεύονται και αρνούνται πεισματικά στην αρχή,να φάνε ή έστω να δοκιμάσουν όλα τα είδη τροφών. Λαχανικά και φρούτα στο στόχαστρο...


Προσωπικά,δεν δυσκολεύτηκα,καθώς ο γιος μου ήταν πάντα ένα καλόβολο και παμφάγο παιδί.Ποτέ δεν τον κυνήγησα,ούτε τον πίεσα.Βέβαια υπήρξαν φαγητά που δεν ήθελε,όμως με λίγη φαντασία και το σωστό καμουφλάζ,το πρόβλημα λύθηκε γρήγορα.Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολα το ''μπλιαχ αυγό'' έγινε μια αγαπημένη ''πίτσα'' και πως το κολοκυθάκι και το καρότο έγιναν απαραίτητα υλικά στα μπιφτέκια μας μέχρι τώρα!!!
Αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς.
Δείτε μερικές ιδέες και εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε... Γράψτε μας ποιες τροφές αποφεύγουν τα παιδάκια σας και θα σας δώσουμε λύσεις!

Τα λαχανικά ''κρύβονται'' εύκολα μέσα σε βελουτέ σουπίτσες,σε μπιφτέκια και σε σαντουϊτσάκια.









Ενώ τα φρούτα γίνονται πιο ελκυστικά όταν κολυμπήσουν στην σοκολάτα, γίνουν δροσερός χυμός ή smoothie, γλυκό ή ένα πρωτότυπο κέρασμα!










Ξέρω πως για πολλές από σας,κυρίως όσες εργάζονται,δεν υπάρχει χρόνος για να προετοιμάσουν ένα πρωτότυπο και ευπαρουσίαστο πιάτο για τα μικρά τους,όμως αξίζει τον κόπο,πιστέψτε με.!!!!



Επίσης ,μπορείτε να διαβάσετε το  βιβλίο της Θέμιδας Καρδιόλακα: ''Μαμά δεν τρώω πράσινα''!!! ένα μοναδικό βιβλίο με πολλές ιδέες και πρωτότυπες συνταγές για να εντάξετε στο μενού των παιδιών σας τα λαχανικά...



Σας το προτείνουμε!!!

1 σχόλιο:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.